to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:50 | 02.11.2021

Κοινωνία

Προφυλακίζεται ο γυναικοκτόνος της Ιεράπετρας - Τι είπε στην απολογία του

Προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως και της ανακρίτριας κρίθηκε ο 54χρονος που το πρωί της περασμένης Παρασκευής, τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι την 48χρονη πρώην σύζυγο του -και μητέρα των τεσσάρων παιδιών τους-, στον Περιστερά Ιεράπετρας.


Ο 54χρονος, που αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, οδηγήθηκε νωρίς το πρωί στα Δικαστήρια Νεαπόλεως Λασιθίου, όπου ομολόγησε την πράξη του, δηλώνοντας παράλληλα μετανιωμένος.

Καθώς δεν είχε δικηγόρο, του ορίστηκε μία συνήγορος υπεράσπισης από τη λίστα των δικηγόρων του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου, η οποία στις δηλώσεις της ανέφερε ότι ο 54χρονος ζήτησε συγνώμη από τα παιδιά του για ό,τι προκάλεσε και ότι δεν ήταν η πρόθεσή του να σκοτώσει τη μητέρα των παιδιών του.

Ο κατηγορούμενος δολοφόνησε με μαχαίρι στην 48χρονη πρώην σύζυγο του, στον εξωτερικό χώρο ξενοδοχείου όπου η άτυχη γυναίκα είχε πάει για να συζητήσει για εργασία. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, η γυναίκα που έχασε ακαριαία τη ζωή της, είχε δεχθεί δεκαέξι μαχαιριές στο σώμα της.

Ο 54χρονος μετά το αιματηρό περιστατικό στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου, απειλούσε επί ώρες ότι θα αυτοκτονήσει, πέφτοντας από ύψωμα σε γκρεμό, πλησίον του σημείου όπου διαπράχθηκε το έγκλημα.

Τον είχε μηνύσει η κόρη του - Μαρτυρίες για άγρια βία εις βάρος των παιδιών του

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία, ωστόσο, που ήρθαν χθες στο φως της δημοσιότητας διαψεύδουν πλήρως τον 54χρονο.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε φίλη της άτυχης γυναίκας, ο 54χρονος συζυγοκτόνος είχε υπάρξει επανειλημμένα βίαιος τόσο με την πρώην σύζυγό του, όσο και με τα παιδιά τους.

«Την είχε πιάσει από το στήθος και την είχε πετάξει στον τοίχο», ανέφερε χαρακτηριστικά η γυναίκα, προσθέτοντας πως «αν ο άνθρωπος είναι βίαιος και υπάρχει ενδοοικογενειακή βία, μέσα στο σπίτι…».

Μιλώντας στον Alpha, μάλιστα, η οικογενειακή φίλη αποκάλυψε πως η κόρη είχε κάνει ασφαλιστικά μέτρα εναντίου του πατέρα της. «Το τέρας… δεν είναι πατέρας, τα παιδιά φοβούνται ακόμα…», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στο θύμα, η φίλη της σημείωσε, ακόμη, πως «είχε πάει στην Αστυνομία και της είχαν πει ότι πρέπει να κάνει ασφαλιστικά μέτρα».

«Όμως τα ασφαλιστικά μέτρα χρειάζονταν χρήματα και δεν υπήρχαν, προφανώς. Αλλά δεν είχε αναφέρει κάτι, γιατί ήταν πολύ περήφανη γυναίκα», υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dikaiologitika.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)