to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:33 | 02.10.2015

Κοινωνία

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Θωμάς Λιακουνάκος - Τι είπε στην απολογία του

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος μετά την επτάωρη απολογία του ενώπιον του ανακριτή για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.


Ο κατηγορούμενος ο οποίος απολογήθηκε για ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, συνελήφθη έπειτα από ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η ειδική ανακρίτρια  διαφθοράς, Βασιλικής Μπράτη, και αφορά στη φερόμενη εμπλοκή του για την προμήθεια ειδικών αεροσκαφών για έγκαιρη προειδοποίηση (radar).

Την έντονη διαμαρτυρία του μέσω των συνηγόρων του για την ταχύτητα της διαδικασίας, αφού «σε τρεις μέρες πώς να απαντήσεις σε στοιχεία και έγγραφα που βρίσκονται σε 5 κούτες», εξέφρασε ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ο οποίος μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος για υπόθεση εξοπλιστικών προγραμμάτων φέρεται να είπε στην απολογία του:

«Δεν έχω δωροδοκήσει κανέναν. Ό,τι χρήματα πήρα από αντισταθμιστικά οφέλη είναι τιμολογημένα στην Ελλάδα και ουδέποτε το κόστος τους μετακυλήθηκε στο κόστος της προμήθειας για το δημόσιο.»

Σε δήλωσή του ο δικηγόρος του Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ανέφερε ότι πελάτης του έδωσε εξηγήσεις και αρνήθηκε τις κατηγορίες. Η έτερος συνήγορος του επιχειρηματία σοφία Πολάλη άφησε αιχμές για πολιτικές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη.

«Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μια δικογραφία δύο ετών μέσα σε δυο ημέρες» είπαν οι συνήγοροι, οι οποίοι άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο επιχειρηματίας να επανέλθει στην ανάκριση και να εισφέρει στοιχεία που θα αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του.

Βασικό στοιχείο στην ανάκριση φαίνεται να είναι ένα έγγραφο από την τράπεζα HSBC του Μονακό το οποίο αναφέρει ότι η εταιρεία Ιντεράξιον, από την οποία, σύμφωνα με τις αρχές «πέρασε» η μίζα για τα εξοπλιστικά και δη των ιπτάμενων ραντάρ, ανήκει στον Θωμά Λιακουνάκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε πως τη συγκεκριμένη εταιρεία, την Ιντεράξιον την ίδρυσε ο ίδιος μαζί με άλλα δυο άτομα, εκ των οποίων ο ένας δε βρίσκεται στη ζωή. Διαχειριστής (εν λευκώ όπως φέρεται να είπε) ήταν  ο Βρετανός δικηγόρος Κόλεριτζ (είχε εμπλοκή και στην υπόθεση των Λεοπαρντ). Η   εταιρεία φέρεται να ιδρύθηκε το 1999 για να «διευκολύνει τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του» όπως είπε.

Ο επιχειρηματίας που φέρεται να εμπλέκεται και σε άλλα εξοπλιστικά προγράμματα, κατηγορείται για διακίνηση παράνομων αμοιβών  περίπου  2 εκατομμύριών με τελικό αποδέκτη τον Γιάννη Σμπώκο και πιθανόν τον Ακη Τσοχατζόπουλο, σχετικά με την προμήθεια των 4 ιπτάμενων ραντάρ από την Σουηδική εταιρία Ερικσον με συνολικό κόστος 400 εκατομμύρια.

(πηγή: newsroom Naftemporiki.gr)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)