to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

0:00 | 12.01.2014

Πολιτική

Προφυλακιστέοι και οι 3 της ΧΑ: Στις φυλακές Ναυπλίου οδηγείται ο Στ. Μπούκουρας, στον Κορυδαλλό οι Γερμενής και Ηλιόπουλος

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, μετά από 7 ώρες, η απολογία του τρίτου χρυσαυγίτη βουλευτή, Στ. Μπούκουρα, ο οποίος κρίθηκε επίσης προφυλακιστέος με ομόφωνη απόφαση ανακριτριών και εισαγγελέα - Θα κρατηθεί στις φυλακές Ναυπλίου, στον Κορυδαλλό οι Γερμενής - Ηλιόπουλος, σήμερα (Δευτέρα) η μεταγωγή τους. Επίθεση χρυσαυγιτών σε δημοσιογράφους το Σάββατο, άρνηση καταδίκης του περιστατικού από τον Ηλ. Κασιδιάρη.


Δευτέρα 13/1

Στον Κορυδαλλό οδηγήθηκαν τη Δευτέρα το πρωί οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ενώ ο Ευστάθιος Μπούκουρας οδηγήθηκε στις φυλακές Ναυπλίου. Όλους τούς βαρύνουν, σε βαθμό κακουργήματος, κατηγορίες για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Κυριακή 12/1/2014

Προφυλακιστέος και ο Στ. Μπούκουρας

Σήμερα, Κυριακή, το κατώφλι του γραφείου των ανακριτριών πέρασε ο Ευστάθιος Μπούκουρας, ο τρίτος βουλευτής της Χρυσής Αυγής που έχει κληθεί σε απολογία επίσης για τα αδικήματα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Μετά από 7 ωρη απολογία, κρίθηκε επίσης προφυλακιστέος με ομόφωνη απόφαση ανακριτριών και εισαγγελέα. Να σημειωθεί πως στο σχετικό υπόμνημα του Στ. Μπούκουρα ((εδώ από το Βήμα, με κρυμμένα τα ονόματα των μαρτύρων) εμφανίζονται να καταθέτουν ως μάρτυρες υπεράσπισης 3 πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ στην Κορινθία.

 

Ο Στ. Μπούκουρας οδηγήθηκε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, όπου παραμένουν, από το Σάββατο, οι δύο άλλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, που κρίθηκαν και αυτοί προφυλακιστέοι μετά τίς πολύωρες απολογίες τους. Και οι τρείς θα οδηγηθούν τη Δευτέρα στις φυλακές Κορυδαλλού. Γγια την ίδια υπόθεση είναι προσωρινά κρατούμενοι ο γενικός γραμματέας του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός.

Η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της σχολιάζει ως... «κατάλυση του πολιτεύματος» τη σημερινή απόφαση για προφυλάκιση του Στ. Μπούκουρα, ενώ ο δικηγόρος του τελευταίου, Αλ. Κούγιας, τη χαρακτήρισε «σκληρή και ατυχή» καθώς «εδώ δεν ισχύει ό,τι ισχύει σε άλλες περιπτώσεις».

Επίθεση χρυσαυγιτών σε δημοσιογράφους

Εν τω μεταξύ, στα πλαίσια της χρυσαυγίτικης θρασυδειλίας, ο Κασιδιάρης «άδειασε» τους οπαδούς των νεοναζί που ξέσπασαν σε ύβρεις και βιαιοπραγίες το βράδυ του Σαββάτου, μετά την απόφαση για την προφυλάκιση των δύο βουλευτών. Οι «άγνωστοι» (κατά Κασιδιάρη) χρυσαυγίτες, μόλις έγινε γνωστή η προφυλάκιση των βουλευτών, επιτέθηκαν φραστικά και ρίχνοντας μπουκάλια προς τους δημοσιογράφους έξω από το Εφετείο. Οι δημοσιογράφοι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη καταδίκη της επίθεσης, ακούμπησαν τα μικρόφωνα μπροστά στα πόδια του και απομακρύνθηκαν:

Το σκεπτικό της απόφασης για Γερμενή - Ηλιόπουλο

Οι Ανακρίτριες της υπόθεσης Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου καθώς και ο αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος έκριναν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι δύο βουλευτές έχουν αυξημένη ευθύνη για τη δράση του κόμματος και την κατεύθυνση που δίνεται σε ενέργειες ρατσιστικές και ξενοφοβικές.

Ένα άλλο στοιχείο που βάρυνε στην κρίση των δικαστών φαίνεται να είναι ότι οι δύο κατηγορούμενοι εμφανίζονται, από δεδομένα της δικογραφίας, να έχουν έντονη δραστηριότητα στις περιοχές που είχαν υπό την ευθύνη τους, προς την κεντρική κατεύθυνση που αποδίδεται στην οργάνωση με επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών και άλλες έκνομες δραστηριότητες.

Για την ποινική τους μεταχείριση αξιολογήθηκαν μαρτυρίες θυμάτων επιθέσεων αλλά και στοιχεία σε ηλεκτρονική μορφή που διαβιβάστηκαν πρόσφατα στην ανάκριση από τις κατασχέσεις σε σπίτια στελεχών του κόμματος. Χαρακτηριστικά αναφέρονται, σύμφωνα με πληροφορίες, βίντεο με ορκωμοσίες "νεοσύλλεκτων" της Χρυσής Αυγής με συγκεκριμένο τελετουργικό σε κάποιο από τα οποία ο προσωρινά κρατούμενος, πλέον, βουλευτής Γιώργος Γερμενής χαιρετίζει τις εκδηλώσεις αυτές με ομιλίες υπέρ "της φυλής" και κατά "αυτών που την απειλούν".

Αντίστοιχα, για τον βουλευτή Ηλιόπουλο φαίνεται να αξιολογήθηκαν στοιχεία όπου εμφανίζεται να συμμετέχει σε επιθέσεις κατά μικροπωλητών. 

Πληροφορίες: ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)