to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:34 | 25.04.2012

Προεκλογική κόντρα Βορίδη -Χρυσοχοϊδη...

"Μέχρι τελευταίου μετανάστη" είναι διατεθειμένοι να αντιπαρατεθούν οι συνέταιροι στη μνημονιακή κυβέρνηση αλλά υποψήφιοι σε διαφορετικές περιφέρειες Χρυσοχοΐδης και Βορίδης.


Ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη και υποψήφιος στην Α'Αθήνας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επιμένει να εγκαταστήσει μετανάστες στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας, παρά την αντίθεση των κατοίκων της περιοχής αλλά και των συνδικαλιστικών φορέων της αστυνομίας, με τους τελευταίους να βρίσκουν υποστηρικτή στο πρόσωπο του Μάκη Βορίδη, υποψηφίου στην Περιφέρεια Αττικής. Την ίδια στιγμή ο κύριος Χρυσοχοΐδης ξεκινάει σήμερα τις εκκενώσεις κτιρίων στα οποία διαμένουν μετανάστες. Ωστόσο δεν εξηγεί τι πρόκειται να γίνει με τους ανθρώπους αυτούς. Σε αντίφαση και με την ίδια του την πολιτική για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ο κ. Χρυσοχοϊδης αποφεύγει να διευκρινίσει ότι το στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας, ακόμη και αν λειτουργήσει, δεν είναι σε θέση να στεγάσει τόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Συνεπώς το πιθανότερο είναι στους δρόμους της Αθήνας να προστεθούν ακόμη περισσότεροι εξαθλιωμένοι μετανάστες (ανάμεσά τους οικογένειες με μωρά) που θα ζουν υπό άθλιες συνθήκες. Επιπλέον θα τροφοδοτηθεί με αυτόν τον τρόπο η ξενοφοβία ενισχύοντας έτσι και τη ρητορική της Χρυσής Αυγής.
 
Η κόντρα των δύο Υπουργών.
 
Ο Υπ. Μεταφορών Μάκης Βορίδης, σε δηλώσεις του στον in.gr αντιτάχθηκε στη δημιουργία "χώρων φιλοξενίας" στην Αμυγδαλέζα.  Όπως υποστήριξε "κανείς δεν θα μπει στα σπιτάκια των σεισμόπληκτων τα οποία βρίσκονται στη δική μου ευθύνη". Και την δική του εκλογική περιφέρεια, παρέλειψε να προσθέσει... Ο Υπουργός δήλωσε ακόμα ότι ο σχεδιασμός για την διαχείριση των μεταναστών δεν μπορεί να γίνει πρόχειρα αλλά είναι θέμα της επόμενης κυβέρνησης. Χαρακτηρίζει ,ωστόσο, απαραίτητες τέτοιες εγκαταστάσεις πιστεύοντας οτι θα "περιορίσουν" τους υπάρχοντες μετανάστες και θα αποθαρρύνουν τους υπόλοιπους να έρθουν.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απάντησε ότι ο σχεδιασμός του Υπουργείου προχωράει κανονικά, συνεχίζοντας έτσι την προεκλογική κόντρα σε υψηλούς τόνους. 
Σχετικά με αυτή την... ψηφοθηρική έριδα των δύο υπουργών ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι, αντίθετα με την πάγια τακτική των τελευταίων δεκαετιών, δεν έχουν αντικατασταθεί οι πολιτικοί προϊστάμενοι των κρίσιμων υπουργείων (Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Επικρατείας). Ζητά την απομάκρυνση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καθώς θεωρείται αρμόδιος για την διατήρηση της τάξης μέχρι τις εκλογές. Ταυτόχρονα, συνεχίζει η ανακοίνωση, ο κ. Χρυσοχοϊδης, ως υποψήφιος βουλευτής, προχωρά σε τέτοιες ενέργειες προσπαθώντας να αξιοποιήσει τη θέση του για να αποκομίσει προσωπικό εκλογικό όφελος, ενώ μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών θα πρέπει να περιοριστεί η λήψη των αποφάσεων στα αναγκαία και επείγοντα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)