to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:17 | 22.01.2015

πηγή: topontiki.gr

Πολιτική

Προεκλογικά «ρουσφέτια» στην Επιτροπή Παιγνίων με υπογραφή… Χαρδούβελη

Του Μίλτου Σακελλάρη


Την ώρα που η Νέα Δημοκρατία αλλά και το ΠΑΣΟΚ κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ πως «τάζει προσλήψεις και ρουσφέτια», η κυβέρνηση προχωρά σε σειρά διορισμών και αποσπάσεων, της…τελευταίας ώρας, στο Δημόσιο.
 
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, προχώρησε στις 30 Δεκεμβρίου του 2014, μία μέρα μετά την άκαρπη ψηφοφορία για τον Σταύρο Δήμα και δύο μέρες πριν την επίσημη προκήρυξη των εκλογών, ,στην απόσπαση υπαλλήλων στην Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, που υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών ολοκληρώνοντας ακόμη μία…προεκλογική δέσμευση.
 
Η απόφασή του, την οποία εξασφάλισε και δημοσιεύει σήμερα το «Ποντίκι», ορίζει την…απόσπαση για 4 ολόκληρα χρόνια 39 υπαλλήλων, σχεδόν ένα μήνα πριν τις εκλογές. Η απόφαση αυτή έρχεται να προστεθεί με τη σειρά της στην αγαπημένη συνήθεια των κυβερνόντων τα τελευταία συναπτά έτη, προεκλογικά, να κάνουν…μαζικές μετατάξεις, αποσπάσεις ακόμη και διορισμούς.
 
Φυσικά, όπως είχε γράψει το capital.gr στις 2 Ιανουαρίου,  επρόκειτο να εκδοθεί εγκύκλιος που- υποτίθεται- θα έβαζε «φρένο» στις υπηρεσιακές μεταβολές  και  θα προέβλεπτην απαγόρευση των προσλήψεων και μεταβολών υπηρεσιακής κατάστασης «προκειμένου να αποφευχθούν αρνητικά φαινόμενα, που υποβαθμίζουν τη Δημόσια Διοίκηση».
 
Η ίδια εγκύκλιος, όπως ανέφερε το ίδιο δημοσίευμα, θα προέβλεπε ακόμη  ότι κατά το διάστημα που μεσολαβεί από την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών έως την ορκωμοσία της Κυβέρνησης που προκύπτει κατά το άρθρο 37 του Συντάγματος, απαγορεύεται η έκδοση πράξεων που αφορούν στο διορισμό ή στην πρόσληψη, καθώς και οποιαδήποτε μεταβολή που αναφέρεται στην υπηρεσιακή κατάσταση κάθε κατηγορίας προσωπικού των υπηρεσιών και νομικών προσώπων.Ωστόσο, οι πράξεις που έχουν εκδοθεί πριν από την προκήρυξη των εκλογών, δηλαδή έχουν υπογραφεί από το αρμόδιο όργανο ή έχουν δημοσιευθεί σε Φ.Ε.Κ., δεν απαγορεύεται να εκτελεσθούν, π.χ.: δεν απαγορεύεται η ορκωμοσία και η ανάληψη υπηρεσίας, στην περίπτωση που έχει δημοσιευθεί η ατομική πράξη διορισμού σε Φ.Ε.Κ. πριν την προκήρυξη των εκλογών. Εν προκειμένω για τις συγκεκριμένες μετατάξεις είχε δημοσιευτεί πρόσκληση από τις 11 Νοεμβρίου, παρά το γεγονός πως ο Γκίκας Χαρδούβελης τις υπέγραψε στις 30 Δεκεμβρίου. Το γεγονός αυτός μετατρέπει την διαδικασία σε νόμιμη, αλλά εγείρονται εύλογα ερωτήματα για το κατά πόσο είναι ηθικό να γίνονται μετατάξεις, αποσπάσεις ακόμη και διορισμοί κατά την προεκλογική περίοδο. 
 
Η επιτροπή και ο «κολλητός» του Βενιζέλου
 
Οι συγκεκριμένες αποσπάσεις ενισχύουν την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, στην οποία πρόεδρος είναι ο στενός φίλος και πρώην συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, Ευγένιος Γιαννακόπουλος. Ο κ. Γιαννακόπουλος είναι  πρώην πρόεδρος - διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ και τοποθετήθηκε ως…αναντικατάστατος στην θέση του προέδρου για 4 χρόνια το 2011. 


 
Άμεσες προσλήψεις στον ΕΛΓΑ χωρίς…ΑΣΕΠ! 
 
Την ίδια ώρα που στο Δημόσιο γίνεται της…μετάταξης  στις 12 Ιανουαρίου του 2015 ανακοινώνονται από τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων άμεσες προσλήψεις  57 (!) ατόμων, για εποχική απασχόληση για το διάστημα των 5 μηνών στα Υποκαταστήματα Αλεξανδρούπολης, Θεσσαλονίκης, Βέροιας, Πάτρας, Τρίπολης και Ηρακλείου. Οι «ενδιαφερόμενοι» είχαν δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση εντός…3 ημερών.  Στο συγκεκριμένο οργανισμό πρόεδρος είναι ακόμη ένας συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο Βασίλης Έξαρχος, ο οποίος έχει περάσει από διάφορα πόστα στο ΠΑΣΟΚ.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού: «Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στα Περιφερειακά Υποκαταστήματα ΕΛ.Γ.Α. και στην Κεντρική Διοίκηση/Διεύθυνση Διοικητικού/Τμήμα Προσωπικού μέχρι τις
15-1-2015, δηλώνοντας το Υποκατάστημα στο οποίο επιθυμούν να εργαστούν,
συνοδευόμενη από τα εξής δικαιολογητικά (ακριβή αντίγραφα ή φωτοαντίγραφα) :

α) δελτίο αστυνομικής ταυτότητας,
β) τίτλο σπουδών,
γ) άδεια άσκησης επαγγέλματος
δ) πιστοποιητικό γνώσης χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα i)επεξεργασίας κειμένων
ii)υπολογιστικών φύλλων και iii) υπηρεσιών διαδικτύου καθώς και
3 υπεύθυνες δηλώσεις του ν.1599/1986, υποδείγματα των οποίων θα προμηθευτούν
από τις υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α».
 
Οι καταγγελίες που έφτασαν στο «Ποντίκι» ανέφεραν πως : «Δεν καθορίστηκαν από την ανακοίνωση τα κριτήρια, με τα οποία θα γίνει η επιλογή, ενώ οι ενδιαφερόμενοι είχαν μόνο τρεις μέρες για να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους».
 
Γιατί τέτοια βιασύνη, άραγε, από τον Οργανισμό;
 
Δείτε την ανακοίνωση του ΕΛΓΑ, ΕΔΩ.

Η απόφαση Χαρδούβελη για τις αποσπάσεις




2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)