to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:36 | 24.07.2016

Κοινωνία

Προειδοποιητική στάση εργασίας στη διανομή Τύπου

Το αίτημα των εργαζομένων είναι ένα: Να πάρει αμέσως πίσω η «Άργος» τις παράνομες και καταχρηστικές μειώσεις. Κήρυξη 4ωρων προειδοποιητικών στάσεων εργασίας για την Τρίτη 26/07 από 02:00 έως 06:00 και από 09:00 έως 13:00


Η ανακοίνωση των εργαζομένων στα πρακτορεία διανομής Τύπου:

«Βάλτε πλάτη να σωθεί η εταιρεία». Αυτή τη φράση είπε ανερυθρίαστα στους εργαζόμενους της «Άργος» ο εκπρόσωπος της διοίκησης. Και αποφάσισε: Θα κοπούν επιδόματα από όλους τους εργαζόμενους. Ήδη έγινε αυτό αφού οι συνάδελφοι βλέπουν μειωμένα ποσά στους λογαριασμούς τους. Και βέβαια είναι τουλάχιστον ανέντιμο να προσπαθούν να αιφνιδιάσουν τους εργαζόμενους και το σωματείο, όταν εφαρμόζουν κάτι τέτοιο μέσα στο καλοκαίρι και όταν μεγάλο μέρος των συναδέλφων είναι στην καλοκαιρινή του άδεια.

Η διοίκηση της εταιρείας υπακούοντας τις εντολές των εκδοτών, αποφάσισε ότι οι μισθοί των εργαζομένων στα πρακτορεία είναι το εμπόδιο για την ανάπτυξή τους. Και αποφάσισαν να τους μειώσουν μονομερώς με παράνομο και καταχρηστικό τρόπο. Είναι ξεκάθαρο ότι κυβέρνηση και εργοδοσία βαδίζουν χέρι-χέρι αφού εφαρμόζουν την ίδια πολιτική. Υπόσχονται ανάπτυξη πάνω σε αποκαΐδια εργατικών δικαιωμάτων.

Δεν χρειάζεται να ψάξουμε πολύ για να αποκαλύψουμε τους στόχους τους, αρκεί να κοιτάξουμε και στα άλλα μαγαζιά των εκδοτών για να δούμε τι γίνεται. Βασιλεύει η απληρωσιά, οι απανωτές μειώσεις μισθών, η δουλειά μέσω εργολάβων. Στόχος δηλαδή είναι να απαλλαγούν από εργαζόμενους με συγκροτημένα εργατικά δικαιώματα. Κατηγορούν μάλιστα τη διοίκηση του σωματείου ότι δεν πήγε να συζητήσει με τις εταιρείες για το πόσο θα κοπούν οι μισθοί και έτσι τώρα κόβουν χωρίς κριτήρια και χωρίς να μπορούν να δείξουν το κοινωνικό τους πρόσωπο(!!!).

Λάθος πόρτα χτύπησαν!!! Εδώ, η διοίκηση του σωματείου και οι εργαζόμενοι, έχουν καταλάβει ότι μόνο με συνεχή και συνεπή ταξικό αγώνα μπορούν να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους, αλλά και με τον ίδιο τρόπο διεκδικούν τις απώλειες που έχουν επιβληθεί από εργοδοσία και κυβέρνηση.

Στο επόμενο διάστημα σίγουρα θα ξαμολυθούν τα γνωστά παπαγαλάκια της εταιρείας και θα σπέρνουν τα γνωστά πλαστά διλλήματα. Ότι η εταιρεία περνάει δύσκολα και θα κλείσει, ότι οι μισθοί αλλού είναι ακόμα πιο χαμηλοί άρα να είμαστε ευχαριστημένοι και ότι όλοι περνάμε δύσκολα γι’ αυτό και πρέπει να βάλουμε πλάτη.

Δεν περνάμε όλοι δύσκολα!!! Οι «ψυχάρηδες», οι «μπόμπολες» και οι «αλαφούζοι», έχουν εξασφαλίσει μέχρι και τα τρισέγγονά τους με την δικιά μας εργασία και τον δικό μας ιδρώτα, εμείς όμως, όταν μας κόβουν ένα επίδομα, κόβουμε το γάλα του παιδιού μας. Αυτό δεν είναι αποδεκτό!!!

Δεν μπαίνουμε στη λογική του πολέμου μεταξύ των εκδοτών. Αυτός, όταν υπάρχει είναι για τα μεταξύ τους ξεκαθαρίσματα. Δεν αποκλείουμε να δούμε και πάλι το γνωστό παιχνίδι της μετακίνησης των εντύπων για να αυξηθεί η πίεση. Πάντα όμως τα βρίσκουν μια χαρά όταν πρόκειται να πετσοκόψουν εργατικά δικαιώματα και μισθούς. Αυτό αποδεικνύεται ξεκάθαρα με την σκανδαλώδη ίδια πολιτική που ακολουθούν τα δύο πρακτορεία απέναντι στους εργαζόμενους. Δεν ξεχνάμε ότι αυτές τις μειώσεις επέβαλλε με τον ίδιο τρόπο πριν από 3 χρόνια και η «Ευρώπη». Γι’ αυτό και ο αγώνας είναι κοινός και για τα δύο πρακτορεία.

Είναι τουλάχιστον προκλητικό, την ώρα που κόβονται μισθοί, να καλούνται οι εργαζόμενοι να δουλέψουν υπερωριακά για να βγει η δουλειά και να συμπληρώσουν το εισόδημά τους.

Σαν πρώτη απάντηση το Δ.Σ. αποφάσισε την κήρυξη 4ωρων προειδοποιητικών στάσεων εργασίας για την Τρίτη 26/07 από 02:00 έως 06:00 και από 09:00 έως 13:00. Κατά την διάρκεια της κινητοποίησης θα γίνουν συγκεντρώσεις στις 04:00 στην Ίριδα και στις 10:00 στην πύλη 10α στην «Άργος».

Το αίτημά μας είναι ένα: Να πάρει αμέσως πίσω η «Άργος» τις παράνομες και καταχρηστικές μειώσεις.

Η στάση εργασίας αφορά και τα δύο πρακτορεία και καλούμε τους συναδέλφους της «Ευρώπης» να συμμετέχουν μαζικά σε ένδειξη συμπαράστασης.

Άλλωστε ο αγώνας για την διεκδίκηση των κομμένων μισθών από την «Ευρώπη» συνεχίζεται και αυτό θα φανεί και στο αμέσως επόμενο διάστημα όταν θα συντονίσουμε τον αγώνα μας για την υπογραφή νέας ΣΣΕ.

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ – ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΛΟΥΤΙΖΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΜΑΣ!!!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)