to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:54 | 05.01.2015

Οικονομία

Πρόεδρος σοσιαλοδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο: "Οι γερμανοί δεξιοί πρέπει να σταματήσουν να κάνουν τους σερίφηδες στην Ελλάδα"

Σε πολύ αυστηρό τόνο ο Πρόεδρος της ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Gianni Pittella, δήλωσε ότι η συμπεριφορά γερμανικών δεξιόστροφων πολιτικών δυνάμεων απέναντι στην Ελλάδα παράγουν θυμό και αποστροφή προς την ΕΕ στους ευρωπαίους πολίτες και ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ είναι μη αναστρέψιμη


Ολόκληρη η δήλωση του Gianni Pittella, με αφορμή το δημοσίευμα του Der Spiegel: 

"Γερμανικές δεξιόστροφες δυνάμεις που προσπαθούν να λειτουργήσουν σαν σερίφηδες στην Ελλάδα ή όποια άλλη χώρα-μέλος δεν είναι απλά απαράδεκτες, αλλά πάνω απ' όλα λάθος. Αυτές οι συμπεριφορές μπορούν μόνο να παράξουν θυμό και αποστροφή προς την ΕΕ στους ευρωπαίους πολίτες. Ακόμα περισσότερο, από πολιτική σκοπιά, η τυφλή υπεράσπιση της λιτότητας το μόνο που πετυχαίνει είναι η ενθάρρυνση ευρωσκεπτικιστικών και ευρωφοβικών κινήσεων σε όλη την Ευρώπη.
 

Μια υποθετική έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη απλά δεν είναι επιλογή. Η συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ είναι μη αναστρέψιμη. Επιπλέον, (το ενδεχόμενο αυτό) θα μπορούσε να προκαλέσει ένα εξαιρετικά επικίνδυνο ντόμινο εξελίξεων.
 

Για τις επικείμενες ελληνικές εκλογές, η ομάδα του S&D δεσμεύεται να στηρίξει όλες τις προοδευτικές δυνάμεις με σκοπό την έναρξη μιας νέας εποχής, κατά την οποία η δημοσιονομική πειθαρχία συνδιάζεται πλήρως με  ελαστικότητα, επενδύσεις, ανάπτυξη, καθώς και μέτρα προώθησης της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εργασίας. Αλλιώς ρισκάρουμε το ενδεχόμενο διάβρωσης της δημοκρατίας".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)