to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:55 | 29.07.2014

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Πρόεδρος ΠΟΣΔΕΠ: Το δημόσιο πανεπιστήμιο κινδυνεύει να καταρρεύσει

Για κίνδυνο κατάρρευσης των δημόσιων πανεπιστημίων από την ασκούμενη πολιτική των τελευταίων ετών έκανε λόγο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ), Στάθης Ευσταθόπουλος, σε επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο.


Στην επιστολή του ο κ. Ευσταθόπουλος υπογραμμίζει πως μεταφέρει τη μεγάλη αγανάκτηση των πανεπιστημιακών για την επίθεση που, όπως χαρακτηριστικά λέει, έχει εξαπολυθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια εναντίον των ελληνικών Πανεπιστημίων από τους δύο προηγούμενους υπουργούς Παιδείας και η οποία, όπως τονίζει, συνεχίζεται και από τον σημερινό.

Σύμφωνα με τον ίδιο η αποδυνάμωση των οκτώ μεγαλύτερων πανεπιστημίων της χώρας μέσω των επικείμενων απολύσεων του 40% του υπάρχοντος διοικητικού προσωπικού τους, είναι καθοριστική για την υποβάθμιση της λειτουργίας τους.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική του υπουργείου σε σχέση με τις μετεγγραφές των φοιτητών, σημειώνει πως επιδεινώνει την κατάσταση στα ΑΕΙ. «Φαίνεται επιπλέον ότι το υπουργείο δεν έχει σχέδιο για το χάρτη της Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στη χώρα μας, αφού από τη μία πλευρά μειώνει την κρατική επιχορήγηση στα Πανεπιστήμια κι από την άλλη ανακοινώνει την ίδρυση νέων τμημάτων (σήμερα – Αρχιτεκτονική Ιωαννίνων, πριν 1,5 χρόνο – τμήμα Πληροφορικής στη Λαμία) χωρίς επαγγελματική προοπτική», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ αναφέρεται και στην προαναγγελία για νέα μείωση της χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων κατά 29% και όπως τονίζει με αυτή τη νέα μείωση, η συνολική περικοπή της χρηματοδότησης φτάνει το 80% στα κεντρικά πανεπιστήμια τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)