to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:20 | 02.04.2015

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Πρόεδρος Γερμανικών Συνδικάτων: Να σταματήσει ο Σόιμπλε τους άσφαιρους λαϊκισμούς

Ο πρόεδρος των γερμανικών συνδικάτων (DGB) Ράινερ Χόφμαν συνάντησε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις.


Οπως είπε στην εφημερίδα Rheinische Post του Ντίσελντορφ (της Πέμπτης) μετά την επιστροφή του στη Γερμανία: "Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα διακινδυνεύσει να μην πληρωθεί η επόμενη δόση βοήθειας. Ο πρωθυπουργός μου το έδωσε να το καταλάβω σαφώς." είπε ο Χόφμαν. Το Grexit επομένως, η έξοδος δηλαδή της Ελλάδας από το την ευρωζώνη, δεν αποτελεί για τον Τσίπρα επιλογή.

Ο Χόφμαν συμβούλευσε τους Γερμανούς στο θέμα της Ελλάδας να δείξουν περισσότερη αυτοσυγκράτηση: "Πρέπει στη Γερμανία να σταματήσουμε επιτέλους με το λαϊκισμό και να αφοπλιστούμε ρητορικά ". Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι οι Ελληνες παρά τη λιτότητα τάσσονται ακόμα κατα 70% υπέρ της Ε.Ε. και της νομισματικής ένωσης. Ο Χόφμαν επέκρινε επιπλέον τον υπουργό οικονομικών Β. Σόιπμπλε ο οποίος θέλει να στείλει 500 Γερμανούς εφοριακούς υπαλλήλους στην Ελλάδα : "Ο υπουργός Σόϊμπλε θα ήταν καλύτερα να σταματήσει αυτούς τους άσφαιρους λαϊκισμούς", εδώ δεν έχει καλά-καλά αρκετούς ανθρώπους για να ελέγξουν την τήρηση  του κατώτατου μισθού στη χώρα μας. 

Προοπτικές ανάπτυξης ο Χόφμαν βλέπει στην Ελλάδα κυρίως στον τομέα της ενέργειας."Επί του παρόντος παράγεται ρεύμα στα νησιά από ντιζελοκίνητα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.  Σε μια χώρα με τόσο πολλές δυνατότητες εναλλακτικής ενέργειας γιατί να μην γίνεται ο εφοδιασμός με αποκεντρωμένα ηλιακά και αιολικά συστήματα;" Θα ήταν projects τα οποία θα μπορούσαν να  κερδίσουν και τη νεολαία και θα μπορούσαν να οργανωθούν συνεταιριστικά κατά το Χόφμαν. ""Η Ελλάδα θα μπορούσε να καταστεί ανεξάρτητη από τις εισαγωγές πετρελαίου και από το ρωσικό  φυσικό αέριο." 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)