to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Πρόεδρος Αναργύρων: Τους είχαμε προειδοποιήσει για την κατολίσθηση

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται οι 180 περίπου μόνιμοι κάτοικοι του οικισμού Αναργύρων μετά την τεράστια κατολίσθηση που προκλήθηκε σε ορυχείο της ΔΕΗ. «Έχουμε γνωστοποιήσει το πρόβλημα εδώ και καιρό, αλλά δεν μας άκουσε κανένας», υπογράμμισε στο www.stokokkino.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Γιώργος Τσισμαλίδης.


Σε ξενοδοχεία διαμένουν πλέον πολλοί κάτοικοι του χωριού, καθώς μετά την μεγάλη κατολίσθηση του ορυχείου της ΔΕΗ, αποκολλήθηκαν μάζες 80 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων, προκλήθηκαν τεράστιες ζημιές σε δίκτυα ηλεκτροδότησης και ύδρευσης αλλά και σε σπίτια, ενώ από τύχη δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα.

Αναγκαστική και άμεση απαλλοτρίωση και μετεγκατάσταση του χωριού ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, καθώς πρόκειται για ένα πρόβλημα που υπάρχει ήδη από το 2011.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο www.stokokkino.gr ο πρόεδρος της κοινότητας κατοίκων του οικισμού Αναργύρων Γιώργος Τσισμαλίδης, «εμείς είμαστε εδώ και τρία χρόνια έτοιμοι για την μετεγκατάσταση, έχουμε βρει την νέα τοποθεσία και έχουμε απευθυνθεί στον κ. Σκουρλέτη αλλά και στον κ. Σταθάκη για το πρόβλημα. Τους είχαμε προειδοποιήσει». Ο ίδιος ανέφερε ότι «ο νέος οικισμός θα είναι στο Δήμο Εορδαίας, στη τοποθεσία Κουρή», πράγμα που όπως τόνισε «έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια για να μην φτάσουν οι κάτοικοι σε αυτή την οριακή κατάσταση και να αναγκαστούν να φύγουν άρον – άρον από τα σπίτια τους».
 
«Περίπου 550 άνθρωποι εργάζονται στο συγκεκριμένο ορυχείο», όπως επισήμανε στο www.stokokkino.gr ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης, από τους οποίους περίπου 40 με 50 άτομα διαμένουν στον οικισμό του Αμύνταιου.
 
«Αυτή τη στιγμή στο χωριό, υπάρχουν περίπου 30 σπίτια τα οποία έχουν υποστεί σημαντικά ρήγματα και είναι ακατάλληλα για διαμονή, καθώς βρίσκονται ακόμα και σε 50 μέτρα απόσταση από το ορυχείο», σημείωσε ο κ. Τσισμαλίδης, ενώ πρόσθεσε ότι «οι κάτοικοι τώρα διαμένουν σε ξενοδοχεία από το Σάββατο μέχρι σήμερα, τα οποία τα πληρώνει η ΔΕΗ». Τέλος, ανέφερε ότι «την Τετάρτη αναμένεται να φτάσουν στον οικισμό οι σεισμολόγοι προκειμένου να επανεκτιμήσουν την κατάσταση».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)