to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:55 | 03.01.2017

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Το «Πρώτο Θέμα» και τα λάδια: «Ανακριβές το δημοσίευμα για τις δεξαμενές, με στόχο τον πρωθυπουργό»

Ανακριβές και ύποπτο που στόχο έχει το πρόσωπο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πρόσφατα επισκέφτηκε την Κριτσά, χαρακτηρίζει,σε συνέντευξη του στο Κόκκινο Κρήτης 88,4, το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», σύμφωνα με το οποίο τα απόβλητα του ελαιουργείου της Κριτσάς αποτελούν εστία μόλυνσης για το περιβάλλον, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νίκος Αφορδακός.


«Είναι λυπηρό  που στην προσπάθεια κάποιων κύκλων να κτυπήσουν το πρόσωπο του πρωθυπουργού επέλεξαν την  τακτική  να διαλύσουν έναν από τους πιο πετυχημένους συνεταιρισμούς της Ελλάδας» δήλωσε μιλώντας  στο Κόκκινο Κρήτης 88,4 fm  και στον Βασίλη Σπυριδάκη, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού της Κριτσάς.

«Το θέμα των λυμάτων των ελαιουργείων, συνέχισε ο κ. Αφορδακός,  είναι γνωστό. Υπάρχει πρόβλημα στην Κρήτη, υπάρχει πρόβλημα σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Ένα πρόβλημα που δεν έχει αντιμετωπιστεί οριστικά. Όμως θέλω να γίνει κατανοητό ότι  στο χώρο που διοχετεύονται τα λύματα του ελαιουργείου , διοχετεύονται με ασφάλεια για την προστασία του περιβάλλοντος. Μάλιστα διοχετεύονται από το 1990 χωρίς να έχει υπάρξει κανένα πρόβλημα για τις διπλανές ιδιοκτησίες αλλά και με τα πηγάδια που βρίσκονται δίπλα».

«Όσον αφορά το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», τονίζει με έμφαση ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού της Κριτσάς , που έχει βραβευτεί με διεθνή βραβεία για την ποιότητα του κρητικού ελαιολάδου το οποίο  παράγει, περιέχει μεγάλες ανακρίβειες καθώς δεν υπάρχουν σε κοντινή απόσταση με τις δεξαμενές  του ελαιουργείου, σπίτια και δεν κινδυνεύουν ιδιοκτησίες. Ας μπει ο κύριος δημοσιογράφος στο google να δει τις αποστάσεις» λέει χαρακτηριστικά.

«Από το 1990 που λειτουργούν οι εγκαταστάσεις δεν έχουν κινδυνεύσει ιδιοκτησίες, θα κινδυνεύσουν φέτος που είναι μειωμένη η παραγωγή και οι δεξαμενές που υπάρχουν είναι υπεραρκετές» αναρωτιέται ο κ. Αφορδακός.

Αναφερόμενος στην νομιμότητα λειτουργίας των δεξαμενών ο κ. Αφορδακός υπογράμμισε ότι «από τις 18 Ιουλίου του 2001 υπάρχει οριστική άδεια διάθεσης λυμάτων στις συγκεκριμένες  εγκαταστάσεις  και παραδέχθηκε ότι η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που έχει κατατεθεί ούτε έχει εγκριθεί αλλά και ούτε έχει απορριφθεί.

«Δυόμισι χρόνια τώρα ψάχνουμε ποιος έχει την αρμοδιότητα της έγκρισης. Το έχει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ή Περιφέρεια Κρήτης, είπε χαρακτηριστικά στο Κόκκινο Κρήτης 88,4 ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού της Κριτσάς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)