to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:01 | 19.05.2021

Πολιτική

Προανακριτική: «Ψευδομάρτυρας ο Καλογρίτσας, δεν θέλει να επιστρέψει τα 3 εκατ. ευρώ»

Για ακόμα μία ομολογία που θέτει τον Χρήστο Καλογρίτσα σε ρόλο ψευδομάρτυρα μιλάνε κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τα όσα ειπώθηκαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Προανακριτικής επιτροπής για τον Νίκο Παππά


Για χαρακτηριστική ομολογία κάνουν λόγο πηγές της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες, μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Προανακριτικής επιτροπής για τον Νίκο Παππά μιλούν για «διακαή πόθο» του «ψευδομάρτυρα Χρήστου Καλογρίτσα» να μην επιστρέψει τα τρία εκατ. ευρώ και να πολιτικοποιήσει μια καθαρά ιδιωτική διαφορά.

Κατά τη συνεδρίαση ο Καλογρίτσας ανέφερε: «Ήρθα εδώ να μιλήσω για την εικονικότητα της σύμβασης, όχι για να μην πληρώσω τα τρία εκατομμύρια. Αυτά ούτως ή άλλως δεν θα τα πληρώσω. Από αυτή τη διαδικασία θα βγάλω λεφτά».

Οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν ότι ένα ακόμα τεκμήριο που καταρρίπτει τα περί «μπροστινού» είναι η υπεύθυνη δήλωση του υιού Καλογρίτσα (4/7/2016, ενάμισι μήνα, δηλαδή, πριν τη συνάντηση Καλογρίτσα-Χούρι και δύο μήνες πριν τον διαγωνισμό) ότι έχει τα 8 εκατ. ευρώ που απαιτούνταν ως μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας του.

«Ο κ. Καλογρίτσας, ωστόσο, όπως ο ίδιος έδειξε στην επιτροπή, αγωνιά ιδιαιτέρως για τον συνεταίρο του και σύμβουλο Μητσοτάκη εκείνη την περίοδο, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον οποίο αποκάλεσε «παιδί» του», σχολιάζεται ακόμα.

Ο κ. Καλογρίτσας συνεχίζει να προσφέρει άφθονο γέλιο με την κατάθεσή του, τονίζουν οι ίδιες πηγες, διότι: «ο άνθρωπος που πρώτα δήλωσε ότι έβαλε μόνο το όνομα του, σήμερα παραδέχθηκε ότι έβαλε 14,5 εκατ. ευρώ». Άρα, εξηγούν, αντί για «μπροστινός» του Παππά, όπως ισχυρίζονταν, ήταν τελικά «μπροστινός» του γιου του, Βλαδίμηρου Καλογρίτσα.

Και, βεβαίως, συνεχίζουν οι ίδιες πηγές όταν ο ψευδομάρτυρας κατάλαβε ότι άρχισε να αποκαλύπτεται μέσα από τις αντιφάσεις του, τον... έπιασε η συνηθισμένη αδιαθεσία του και δήλωσε «ψυχικά αδύναμος» να συνεχίσει την κατάθεσή του.

Aνακοίνωση εξέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία:

Ο ψευδομάρτυρας Χρήστος Καλογρίτσας, συνεργάτης των Θεοδωρικάκου και Μητσοτάκη είναι το τελευταίο αποκούμπι της Ν.Δ.

Το κόμμα της διαφθοράς και της διαπλοκής, το κόμμα της Siemens, της Novartis, των Φουρθιώτιδων και των Λιγνάδιδων ποντάρει τα πάντα στους ισχυρισμούς ενός επιχειρηματία που με δικαστική απόφαση οφείλει να επιστρέψει 3 εκατ. ευρώ και για αυτό κάνει τα πάντα για να το αποφύγει. Έφθασε να αλλοιώσει τα πρακτικά της Επιτροπής για να απαλείψει τις αντιφάσεις του ψευδομάρτυρά της.

Τον Καλογρίτσα διαψεύδουν η Δικαιοσύνη, οι μάρτυρες υπεράσπισης, τα ντοκουμέντα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά και οι ίδιες του οι αντιφατικές καταθέσεις.

Τον διαψεύδει και ο ίδιος του ο γιος, Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, με την εγγυητική επιστολή των 8 εκατ. ευρώ, που κατέθεσε, και την υπεύθυνη δήλωση για τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό.

Η Ν.Δ. να χαίρεται τον ψευδομάρτυρά της.

Αν ωστόσο η ΝΔ θέλει περισσότερες πληροφορίες, μπορεί κάλλιστα να ρωτήσει ή τον κ. Μητσοτάκη ή το κατά δήλωσή του «παιδί» του κ. Καλογρίτσα, τον κ. Θεοδωρικάκο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)