to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:31 | 05.04.2013

Πολιτική

Προανακριτική: Ο Βενιζέλος έστησε το σόου, o Μαρκογιαννάκης «κατανοούσε»

Την άθλια επιχείρηση ταύτισης της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον χρυσαυγίτη Ηλ. Κασιδιάρη από τον Χρ. Μαρκογιαννάκη, καταγγέλουν με κοινή δήλωσή τους οι Στ. Κοντονής και Θ. Δρίτσας.


 Οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ - μέλη της προανακριτικής  μιλούν για εφαρμογή σχεδίου πρόκλησης τεχνητής πολιτικής έντασης, μιας «οργανωμένης προβοκάτσιας», από τον Ευ. Βενιζέλο, με την πλήρη «κατανόηση», ανοχή και συνεργασία του προέδρου της Επιτροπής Χρ. Μαρκογιαννάκη. 

Ο Θ. Δρίτσας και ο Στ. Κοντονής τονίζουν πως «στόχος ήταν να μετατραπεί η διαδικασία σε επικοινωνιακό  show ώστε να συγκαλυφθούν οι ευθύνες τελικά όλων των κυρίως εμπλεκομένων (Παπακωνσταντίνου – Διώτης – Βενιζέλος – Παπανδρέου). Την σεξιστική, εξυβριστική και απίστευτης χυδαιότητας προσωπική επίθεση εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου την παρακολούθησε το πανελλήνιο. Ο καθείς ας βγάλει τα συμπεράσματά του».

Τι έγινε στη συνεδρίαση

 Στη χθεσινή, πρωινή συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής, θυμίζουμε, ο Ευ. Βενιζέλος με εξαιρετικά απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και συμπεριφορά αρνιόταν πεισματικά να απαντήσει σε ερωτήσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου, και «ο κ. Βενιζέλος, κατ' επανάληψη αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις ουσίας, που έχουν να κάνουν με τις δημόσιες τοποθετήσεις του, για την ακριβή διαδρομή του USB και των εκτυπώσεων, από την στιγμή που περιήλθαν στα χέρια του. Για πρώτη φορά αλλάζει τον χρόνο και την ώρα της ημέρας, κατά την οποία φέρεται ή ισχυρίζεται ότι αναζήτησε το USB, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Διώτη, την 1.10.2012».

Έπειτα, εκτυλίχθηκε νέο επεισόδιο ανάμεσα στους Κασιδιάρη και Γεωργιάδη με φωνές και τραμπούκικες εκφράσεις που ακούστηκαν έξω από την αίθουσα. Ακολούθησε η αποβολή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής από τη διαδικασία.

Για την απογευματινή συνεδρίαση της Επιτροπής, απ' την οποία απουσίαζε λόγω άλλων σημαντικών υποχρεώσεων η Ζωή Κωνσταντοπούλου,  είναι χαρακτηριστικές οι αναφορές των περισσότερων ΜΜΕ που μιλούν για «υποδειγματική συνεδρίαση» - προφανώς επειδή κανείς δεν θέλησε να δυσκολέψει τον κυβερνητικό εταίρο του Σαμαρά.... Συνοδεύονται δε τα σχετικά ρεπορτάζ από επιλεκτική διαρροή διαλόγων από τα πρακτικά, στον ίδιο στόχο συγκάλυψης των πραγματικών γεγονότων...

«Δίνουμε τη μάχη, ώστε το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ να αποκαλυφθεί πλήρως»

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Θοδωρή Δρίτσα και Σταύρου Κοντονή, μελών της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με την λίστα Λαγκάρντ, σχετικά με τις χτεσινές αθλιότητες που παρακολούθησε το πανελλήνιο:


Καταγγέλλουμε την από χθες σε εξέλιξη άθλια επιχείρηση ταύτισης της συντρόφισσάς μας Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον Κασιδιάρη από τον Πρόεδρο της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με την λίστα Λαγκάρντ, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, και από άλλους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Χθες γίναμε μάρτυρες όχι μόνο της στημένης φασιστικής γελοίας παράστασης Κασιδιάρη, αλλά ταυτόχρονα και από την πρώτη στιγμή της συνεδρίασης βιώσαμε την εφαρμογή ενός σχεδίου πρόκλησης τεχνητής πολιτικής έντασης, μιας οργανωμένης προβοκάτσιας δηλαδή, από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, με την πλήρη «κατανόηση», ανοχή και συνεργασία του προέδρου της Επιτροπής Χρ. Μαρκογιαννάκη.

Ο στόχος ήταν να μετατραπεί η διαδικασία σε επικοινωνιακό  show ώστε να συγκαλυφθούν οι ευθύνες τελικά όλων των κυρίως εμπλεκομένων (Παπακωνσταντίνου – Διώτης – Βενιζέλος – Παπανδρέου). Την σεξιστική, εξυβριστική και απίστευτης χυδαιότητας προσωπική επίθεση εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου την παρακολούθησε το πανελλήνιο. Ο καθείς ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Τίποτα δεν έγινε τυχαία. Στην απογευματινή συνεδρίαση και αφού ο επικοινωνιακός στόχος της εκτροπής είχε επιτευχθεί και το έργο της Επιτροπής είχε διασυρθεί με την κατασκευασμένη πολιτική ένταση Βενιζέλου – Μαρκογιαννάκη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ και τη στημένη παρέμβαση Κασιδιάρη, ο κύριος Βενιζέλος …. άλλαξε τακτική και εμφανίστηκε ως συναινετικός και συνεργάσιμος !

Όταν δημοσιοποιηθούν τα επίσημα και πλήρη και όχι τα υπόπτως και επιλεκτικά διαρρέοντα πρακτικά, όλοι θα μπορούν να κατανοήσουν το μέγεθος της ενορχηστρωμένης αθλιότητας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Εμείς, μαζί με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, θα επιμείνουμε, έστω και υπ΄αυτές τις άθλιες συνθήκες, να δίνουμε τη μάχη, ώστε το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ να αποκαλυφθεί πλήρως και ο ελληνικός λαός να πληροφορηθεί την αλήθεια.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)