to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:46 | 26.01.2020

πηγή: documentonews.gr

Πολιτική

Προανακριτική Novartis: Τα ασυμβίβαστο του Πλεύρη και η εξαίρεση Πολάκη – Τζανακόπουλου

Η προσχηματική ευαισθησία ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ως προς την εξαίρεση Πολάκη – Τζανακόπουλου από την Προανακριτική Επιτροπή αποτυπώνεται στο πρόσωπο του Θάνου Πλεύρη.


H προσχηματική ευαισθησία ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ως προς την εξαίρεση Πολάκη – Τζανακόπουλου από την Προανακριτική Επιτροπή αποτυπώνεται στο πρόσωπο του Θάνου Πλεύρη, ο οποίος όχι μόνο είχε συναντήσεις και επαφές με τους Φρουζή – Μανιαδάκη αλλά παραστάθηκε και ως συνήγορος πολιτικής αγωγής στην πρόσφατη δίκη του Κ. Βαξεβάνη μετά από μήνυση του Αντ. Σαμαρά.

 

Ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ, που αβάνταρε μέχρις εσχάτων το… θεσμικό άγχος του Β. Κεγκέρογλου για την εξαίρεση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε να είναι συνήγορος του Αντ. Σαμαρά σε μια δίκη που συνδέθηκε με το σκάνδαλο Novartis λόγω της δικής του επιχειρηματολογίας και παράλληλα να εκτελεί χρέη εισαγγελέα στην Προανακριτική Επιτροπή, η οποία συστάθηκε εξαιτίας και των ένδικων μέσων που κίνησε ο πρώην πρωθυπουργός για να αποδείξει τη «σκευωρία Novartis».

Μπορεί, δηλαδή, οι δύο πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ να εξαιρέθηκαν γιατί εξέφρασαν αξιολογικές κρίσεις ως προς το σκάνδαλο ή επειδή επισκέφθηκαν τον Άρειο Πάγο, όμως, όταν ο Θ. Πλεύρης παραβιάζει κάθε έννοια ασυμβίβαστου όντας ταυτόχρονα εισαγγελέας και δικηγόρος του Αντ. Σαμαρά είναι μία μέρα σαν όλες τις άλλες.

Κι αν κάποιοι απορούν πώς το meme που ήταν το αντικείμενο της δίκης Σαμαρά – Βαξεβάνη σχετίζεται με την υπόθεση Novartis, καλά θα κάνουν να απευθυνθούν στον Θ. Πλεύρη. Ο «ελβετικός σουγιάς» του Αντώνη Σαμαρά επέμενε να συνδέει τη συγκεκριμένη ανάρτηση του εκδότη του Documento με το πολύκροτο σκάνδαλο προσπαθώντας να αποδώσει δόλο, ενώ ο κατηγορούμενος ξεκαθάριζε πως ο θάνατος του Μαυρίκου προφανώς και δεν έχει καμία σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό.

Σε κάθε περίπτωση, τα πεπραγμένα του Θ. Πλεύρη δεν καταδεικνύουν μόνο πως ο αποκλεισμός των Πολάκη – Τζανακόπουλου από την Προανακριτική ήταν μία πράξη πολιτικού τακτικισμού που αποσκοπούσε στην αποδυνάμωση του αντιπάλου αλλά και πως οι… τιμητές της νομιμότητας μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν καταπατώντας στοιχειώδεις αρχές και ασυμβίβαστα χωρίς να ανοίγει ρουθούνι.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)