to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:39 | 18.05.2021

Πολιτική

Προανακριτική: Μήνυση του Ν. Παππά κατά Κελέτση μετά την πρωτοφανή αλλοίωση των πρακτικών

Μήνυση σε βάρος του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής Σταύρου Κελέτση καταθέτει ο Νίκος Παππάς, καταγγέλλοντας αλλοίωση των πρακτικών της προανακριτικής, καθώς διαπιστώθηκε ότι έχουν αφαιρεθεί από τα πρακτικά ουσιώδεις δηλώσεις του Χρήστου Καλογρίτσα, ανάμεσά τους η ανάκληση του προηγούμενου ισχυρισμού του περί ύπαρξης sms - Αφαιρέθηκε ολόκληρο απόσπασμα από την τοποθέτηση της Θεοδώρας Τζάκρη, όπως και η σεξιστική επίθεση που δέχτηκε από τον πρόεδρο


Μήνυση σε βάρος του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής Σταύρου Κελέτση καταθέτει ο Νίκος Παππάς. Όπως σημείωσε ο συνήγορος του Νίκου Παππά Βαγγέλης Γεωργακόπουλος, πρόκειται για ενέργεια που είναι πρωτοφανής για τα κοινοβουλευτικά πρακτικά, επικίνδυνη για τη Δημοκρατία. Αναφορικά δε με τη σημερινή κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα, τόνισε ότι είναι μηδαμινής αποδεικτικής αξίας όσα προσκόμισε σήμερα.

Ειδικότερα, ο Βαγγέλης Γεωργακόπουλος δήλωσε:

«Η σημερινή απόφαση του Προέδρου της Επιτροπής κου Σταύρου Κελέτση περί δήθεν κυριαρχικού δικαιώματος του ιδίου να διαμορφώνει ελεύθερα κατά τη βούληση του τα πρακτικά είναι πρωτοφανής για την ελληνική κοινοβουλευτική ιστορία κι επικίνδυνη για τη δημοκρατία. Ο κος Παππάς θα προβεί άμεσα στην υποβολή έγκλησης- μήνυσης σε βάρος του.

Όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης η κατάθεση του κου Καλογρίτσα και τα στοιχεία που ο ίδιος προσκόμισε είναι μηδαμινής αποδεικτικής αξίας. Αντίθετα όσα στοιχεία έχουν δει το φως  της δημοσιότητας καταδεικνύουν σωρεία ποινικών ευθυνών, σωρεία εγκληματικών πράξεων τόσο του ιδίου όσο και του γιου του Ιωάννη – Βλαδίμηρου Καλογρίτσα».

Η αποκάλυψη της αλλοίωσης των πρακτικών έγινε από τον δικηγόρο του Νίκου Παππά, ο οποίος διαπίστωσε πως έχουν αφαιρεθεί από τα πρακτικά ουσιώδεις δηλώσεις του Χρήστου Καλογρίτσα, ανάμεσά τους η ανάκληση του προηγούμενου ισχυρισμού του περί ύπαρξης sms.

Η παραποίηση των πρακτικών είναι σοβαρή και έγκειται στην απάλειψη μέρους της κατάθεσης του Χρήστου Καλογρίτσα κατά την οποία αναδιπλώθηκε όσον αφορά την περιβόητη ανταλλαγή sms με τον Νίκο Παππά.

Παράλληλα αφαιρέθηκε ολόκληρο απόσπασμα από την τοποθέτηση της εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη, όπως επίσης η σεξιστική επίθεση που δέχτηκε από τον πρόεδρο, ο οποίος της είπε υποτιμητικά ότι νομίζει πως βρίσκεται σε κομμωτήριο.

Ο Νίκος Παππάς κατέθεσε αίτημα να ακούσει την απομαγνητοφώνηση της συνεδρίασης είτε ο ίδιος είτε μέλος της Επιτροπής. Η πλειοψηφία απέρριψε το αίτημα ως προς το σκέλος να ακούσει τα πρακτικά ο ίδιος ο Νίκος Παππάς και έκανε δεκτό να ακουστούν από μέλος της Επιτροπής. Σύμφωνα μάλιστα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Θεοδώρα Τζάκρη, ο Σταύρος Κελέτσης παραδέχθηκε ότι διέγραψε ολόκληρα κομμάτια.

«Ο κ. Καλογρίτσας συνελήφθη για μια ακόμα φορά ψευδόμενος»

«Ο κ. Καλογρίτσας προσήλθε σήμερα στην προανακριτική για να προσκομίσει κάποια μηνύματα που προκαλούν θυμηδία», αναφέρουν αναλυτικά πηγές της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξηγώντας ότι ο Νίκος Παππάς, όπως και ο ίδιος είχε τονίσει στην ομιλία του στην Ολομέλεια, είχε συναντήσεις και επαφές με όλους τους υποψηφίους.

Σε ό,τι αφορά τα 8 εκατ. ευρώ, ο κ. Καλογρίτσας συνελήφθη για μια ακόμα φορά ψευδόμενος, ισχυριζόμενος ότι τα δανείστηκε, ξεκαθαρίζουν οι ίδιες πηγές θυμίζοντάς του όμως, ότι «ο γιος του, Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, έχει υπογράψει, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στον διαγωνισμό, υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει δανειστεί χρήματα».

Προκύπτει, ως εκ τούτου, σωρεία αδικημάτων που έχουν διαπραχθεί τόσο από τον Χρήστο όσο και από τον Βλαδίμηρο Καλογρίτσα.

Σε ό,τι αφορά την πρωτοφανή αυθαιρεσία Κελέτση να παραποιήσει τα πρακτικά, ισχυριζόμενος ότι έχει το δικαίωμα, οι πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτουν το εξής ερώτημα: Η κατάθεση του μάρτυρα καθώς και οι διάλογοι αποτελούν αποδεικτικό υλικό. Αυτά που ισχυρίζεται ο κ. Κελέτσης, έχει το σθένος να τα επικαλεστεί ενώπιον ποινικού δικαστηρίου;​

Η χθεσινή κατάθεση Καλογρίτσα

Με έκδηλη την αγωνία του για το θέμα της διένεξης που έχει με την αραβική εταιρεία CCC εμφανίσθηκε στην προανακριτική χθες ο Χρ. Καλογρίτσας. Ο εργολάβος που καλείται να καταβάλει το ποσό των 3 εκατ. ευρώ μετά την απόφαση στου ελβετικού δικαστηρίου αναφέρθηκε (πριν διακοπεί η κατάθεσή του) πολλάκις στο θέμα μπλέκοντας ακόμα και κατασκοπευτικές υπηρεσίες ενώ χαρακτήρισε την οικογένεια Χούρι «απατεώνες και ψεύτες».

Έκανε αρχικά αναφορές σε ανταλλαγή sms με τον Νίκο Παππά χωρίς όμως να παρουσιάσει τα πειστήρια και στη συνέχεια οδηγήθηκε σε αναδίπλωση των όσων είχει πει. Κατά τη σύντομη κατάθεσή του δεν προσκόμισε κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο εις βάρος του πρώην υπουργού ενώ παράλληλα καταρρίφθηκε ο μύθος περί «μπροστινού» του ΣΥΡΙΖΑ με τα αποκαλυπτικά έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στοιχεία που κατέθεσε ο γιος του, Ιωάννης – Βλαδίμηρος, για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Πρόκειται για την εγγυητική επιστολή της Attica Bank και το σχετικό παραστατικό που κατατέθηκε από τον υπερθεματιστή Ι.Β. Καλογρίτσα που καταρρίπτουν του ισχυρισμούς Χρ. Καλογρίτσα περί «μπροστινού» του τηλεοπτικού εγχειρήματος. Τα ντοκουμέντα αποδεικνύουν ότι διέθετε 8 εκατ. ευρώ (από την 1η Απριλίου, 2016) για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό πριν ο πατέρας του έρθει σε επαφή με την οικογένεια Χούρι και ξεκινήσει το ντόμινο των εξελίξεων.

Ο άλλοτε αφερέγγυος για τη Ν.Δ. εργολάβος αισθάνθηκε αδιαθεσία και οδηγήθηκε στο ιατρείο της Βουλής. Ο ίδιος αναφέρθηκε στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)