to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:27 | 27.05.2021

Πολιτική

Προανακριτική: Κόλαφος η κατάθεση Βερύκιου για Καλογρίτσα - Τον Στουρνάρα καλεί ως μάρτυρα ο ΣΥΡΙΖΑ

«Πώς μπορώ να συνεργαστώ με ένα τύπο που δεν έχει μία στην τσέπη και βρίζει αυτούς που υποτίθεται ότι τον έστειλαν. Αυτά δεν γίνονται ούτε στην Μαφία», τόνισε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος - Ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε ως μάρτυρες τον Γιάννη Στουρνάρα, διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, το πρώην μεγαλοστέλεχος της Attica Bank Θανάση Τσάδαρη και τον εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη.


Κόλαφος είναι η κατάθεση του Δήμου Βερύκιου για τον Χρήστο Καλογρίτσα. Ο δημοσιογράφος καταθέτοντας στην προανακριτική επιτροπή επεσήμανε ότι δεν ήταν παρών στο ραντεβού Κοντομηνά – Καλογρίτσα αλλά ο τότε ισχυρός άνδρας του ALPHA του μετέφερε τη συζήτηση που είχε με τον εργολάβο και μάλιστα με διόλου κολακευτικά λόγια.

Όπως κατέθεσε ο Δήμος Βερύκιος η συνάντηση έγινε μετά από πρωτοβουλία του Χρήστου Καλογρίτσα ο οποίος πήρε τηλέφωνο τον Δημήτρη Κοντομηνά. Όπως του μετέφερε και κατέθεσε στην προανακριτική «στον Κοντομηνά έκανε εντύπωση ότι ο Καλογρίτσας μιλούσε απαξιωτικά για την τότε κυβέρνηση».

Και στη συνέχεια κατέθεσε ότι του είπε ο Δημήτρης Κοντομηνάς: «Πώς μπορώ να συνεργαστώ με ένα τύπο που δεν έχει μια στην τσέπη και βρίζοντας αυτούς που υποτίθεται ότι τον έστειλαν. Αυτά δεν γίνονται ούτε στην Μαφία».

Στουρνάρα, Βαξεβάνη, Τσάδαρη πρότεινε για μάρτυρες ο ΣΥΡΙΖΑ

Να κλείσει άρον άρον τις εργασίες της προανακριτικής επιτροπής για τον Νίκο Παππά μετά το φιάσκο με την κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα επιδιώκει η κυβέρνηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εισηγητής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης  δήλωσε ότι δεν έχει να προτείνει άλλους μάρτυρες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δια της βουλευτού Θεοδώρας Τζάκρη πρότεινε ως μάρτυρες τον Γιάννη Στουρνάρα, διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, το πρώην μεγαλοστέλεχος της Attica Bank Θανάση Τσάδαρη και τον εκδότη του  Documento Κώστα Βαξεβάνη.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τους μάρτυρες αποδιοργάνωσε τη Νέα Δημοκρατία με τον Θάνο Πλεύρη να δηλώνει ότι δεν αποδέχεται να πάει στην προανακριτική επιτροπή ο Γιάννης Στουρνάρας ενώ επιφυλάχθηκε να απαντήσει για τον Κώστα Βαξεβάνη.

Θετικός εμφανίστηκε στην πρόσκληση για κατάθεση στο πρώην στέλεχος της Attica Bank ενώ αρνητικός στην πρόταση της Ελληνικής Λύσης να καταθέσει η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης της προανακριτικής η Θεοδώρα Τζάκρη σφυροκόπησε τον πρόεδρο, βουλευτής της ΝΔ Σταύρο Κελέτση ο οποίος για δεύτερη φορά παραδέχθηκε ότι αλλοιώθηκαν τα επίσημα πρακτικά.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της προανακριτικής ομολόγησε ότι αφαίρεσε από τα πρακτικά ουσιώδεις παρεμβάσεις βουλευτών της ΝΔ.

«Ο ψευδής χαρακτηρισμός των βουλευτικών παρεμβάσεων, ως εκτός διαδικασίας κραυγών, φωνών και παρεκβάσεων, σας καθιστά υπότροπο της αξιόποινης πράξης της νόθευσης, με ομολογημένη μάλιστα την εγκληματική συμπεριφορά σας. Αυτά που εσείς χαρακτηρίζεται ανάξια καταγραφής στα πρακτικά, χαρακτηρίζοντάς τα ως «άναρθρες κραυγές» είναι ακριβώς οι δηλώσεις των βουλευτών Τσαβδραρίδη και Μαρκόπουλου, που κατέκλυσαν τον φιλοκυβερνητικό τύπο, προφανώς και με την δική τους σύμφωνη γνώμη, ως ουσιωδέστατες παρεμβάσεις στον μάρτυρα Χρήστο Καλογρίτσα», επεσήμανε η Θεοδώρα Τζάκρη.

Πηγή: Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)