to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:42 | 28.03.2013

Πολιτική

Προανακριτική: Κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση Διώτη-Βενιζέλου θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζεται από το πρωί και για τρίτη μέρα η μαραθώνια κατάθεση στην Προανακριτική Επιτροπή του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη. Κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση Διώτη-Βενιζέλου θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ΔΗΜΑΡ δηλώνει δικαιωμένη από τις εξελίξεις, καθώς, όπως αναφέρει, από την πρώτη στιγμή είχε προτείνει να καταθέσει ως μάρτυρας ο Γιώργος Παπανδρέου.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Διώτης στη σημερινή του κατάθεση εμφανίστηκε βέβαιος ότι η ημερομηνία που παρέδωσε το επίμαχο usb στον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο ήταν η 8η Ιουλίου του 2011 και όχι τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου, όπως είχε δηλώσει αρχικά.

«Έχω πει ότι έγινε μία συνάντηση, ακριβώς για να παραδώσω στον Ευάγγελο Βενιζέλο το usb, στη Βουλή, αλλά φαίνεται, όλα τα στοιχεία οδηγούν πια στη βεβαιότητα ότι τότε έγινε αυτό, στις 8 Ιουλίου», φέρεται να κατέθεσε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ. Απαντώντας σε ερωτήσεις μελών της επιτροπής φέρεται να δήλωσε ότι παρέδωσε άτυπα το usb στον κ. Βενιζέλο, όπως άτυπα το είχε παραλάβει και ο ίδιος.

Ακόμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Διώτης επέμεινε ότι δεν γνωρίζει το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχαν ο τότε επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας και ο Γιώργος Παπανδρέου. «Δεν έχω υπ' όψιν μου το περιεχόμενο των συνομιλιών του κ. Μπίκα με τον πρωθυπουργό. Δεν το γνωρίζω. Γνωρίζω αυτό που μου είχε πει ο κ. Μπίκας ότι μίλησε και με τον πρωθυπουργό», φέρεται να κατέθεσε ο κ. Διώτης.

Εν τω μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή πρόταση για κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση Διώτη-Βενιζέλου ενώ, αφού ακούσουν τον κ. Μπίκα θα προτείνουν αν χρειαστεί, και κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση Διώτη-Μπίκα.

Δικαιωμένη από την εξέλιξη των πραγμάτων δηλώνει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ τονίζοντας ότι «από την πρώτη στιγμή πρότεινε να καταθέσει ως μάρτυρας ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου». 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)