to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:49 | 22.01.2013

πηγή: https://left.gr/91

Πολιτική

Προαγωγοί βίας

Ο Δένδιας δεν ντράπηκε μάλιστα να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και την ίδια ώρα να καλύπτει τεχνηέντως τη Χρυσή Αυγή.


Με βάση τη γνωστή πρωθυπουργική θεωρία περί "ανακατάληψης των πόλεων από τους κύκλους της ανομίας", η κυβέρνηση τις τελευταίες εβδομάδες κλιμάκωσε τις αστυνομικές επιχειρήσεις και προσπάθησε να εντάξει τον ΣΥΡΙΖΑ στον κύκλο των υποστηρικτών της βίας. Ο Δένδιας δεν ντράπηκε μάλιστα να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και την ίδια ώρα να καλύπτει τεχνηέντως τη Χρυσή Αυγή. Τι άλλο σημαίνει η αναζήτηση "ιχνών ΣΥΡΙΖΑ" για κάθε πράξη βίας, χωρίς ποτέ να προσκομίζονται ενδείξεις, και η αποσιώπηση των αποδεδειγμένων σχέσεων η επιρροών των ακροδεξιών δραστών ρατσιστικών εγκλημάτων με τη Χρυσή Αυγή;

Βασικό δόγμα αυτής της ιδεολογικής επίθεσης, που ως στόχο είχε τη δυσφήμηση των λαϊκών αντιδράσεων μέσω του διασυρμού του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η εξομοίωση όλων των μορφών και εντάσεων βίας, η κατασκευή ενός αδιαφοροποίητου συνεχούς βίας. Πταίσματα, πλημελήμματα και κακουργήματα, πράξεις αυτοδικίας, πράξεις δικαιολογημένης άμυνας, αλλά και βασανιστήρια μέσα στα κρατητήρια στη ΓΑΔΑ ήσαν ένα και το αυτό! Για να υπηρετήσει αυτές τις μεθοδεύσεις, η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να εξαγγείλει κινήσεις εναντίον ξένων ΜΜΕ, όπως η αγωγή κατά του "Guardian" για τις αποκαλύψεις περί βασανιστηρίων στη ΓΑΔΑ. Η αγωγή ποτέ δεν κατατέθηκε, αλλά η κυβερνητική συμπεριφορά επιβαρύνει την ήδη αρνητική διεθνή εικόνα της χώρας.

Χθες ο Δένδιας προχώρησε σε ανοικτή αντιπαράθεση με τη Δικαιοσύνη, με αφορμή τις αποφάσεις δικαστικών με τις οποίες δεν προφυλακίστηκαν πρόσωπα που η αστυνομία θεωρεί ύποπτα για τρομοκρατικές πράξεις, αλλά δεν διαθέτει στοιχεία. Πρόκειται για ακραία αμφισβήτηση της κανονικής λειτουργίας του κράτους δικαίου. Ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΛ.ΑΣ., η οποία έχει κατηγορηθεί και έχει καταδικαστεί για βιαιοπραγίες και σκευωρίες εις βάρος των πολιτών, αμφισβητεί τη λειτουργική ανεξαρτησία των δικαστών. Διεκδικεί να συλλαμβάνει και να καταδικάζει ο ίδιος τους πολίτες με συνοπτικές διαδικασίες.

Πρόκειται για επιλογή συλλογικά της κυβέρνησης, η οποία συνειδητοποιεί ότι ακροβατεί στη γραμμή μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας και τρέμει τον λαϊκό παράγοντα.

Το αδιαφοροποίητο συνεχές βίας, που επινόησε η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν απέτρεψε την εμφάνιση τρομοκρατικών ενεργειών, αλλά αύξησε το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών. Είναι εύκολο η σιδερόφρακτη δύναμη των ειδικών δυνάμεων να κυνηγά άδεια μπουκάλια στη "Βίλλα Αμαλία", αλλά αδύνατον να προλαμβάνει και να εξαρθρώνει τρομοκρατικούς πυρήνες.

Αυτή η κυβέρνηση, με την υστερόβουλη πολιτική της, παροξύνει την εγκληματικότητα και την πολιτική εγκληματικότητα, επιχειρεί να επιβάλει με αυταρχισμό και καταστολή τις μνημονιακές πολιτικές που προκαλούν εύλογες κοινωνικές αντιδράσεις. Για να επιβάλει το καθεστώς της κοινωνικής εκπτώχευσης είναι αναγκασμένη να εξευτελίσει τη δημοκρατία. Είναι επικίνδυνοι! "Χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους"!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)