to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:52 | 22.02.2021

Πολιτισμός

Η σημερινή παρέμβαση στο υπουργείο Πολιτισμού με τον φακό του Left.gr (φωτ.-βίντεο)

Οι συγκεντρωμένοι αφού τήρησαν όλα τα μέτρα ασφαλείας, άνοιξαν πανό που αναφέρει το καθολικό πια αίτημα #Μενδώνη_παραιτήσου. Στον φακό του Left μίλησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ), Κώστας Κεχαγιόγλου.


Φωτογραφίες-βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας

Βροντερό παρών του καλλιτεχνικού, και όχι μόνο, κόσμου, ζητώντας την παραίτηση της Λίνας Μενδώνη, ύστερα από τους χειρισμούς στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, τους οποίους πολλοί χαρακτηρίζουν ως συγκάλυψη.

Διαβάστε ακόμα:

  1. Υπόθεση Λιγνάδη: Καταθέτει σήμερα ως μάρτυρας στον εισαγγελέα ο πρόεδρος του ΣΕΗ

  2. Ξεκίνησαν οι αντιδράσεις από τη ΝΔ: Παραίτηση Μενδώνη ζητά η Βόζεμπεργκ

«Είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε ένα άλλο υπουργείο»

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ), μίλησε στον φακό του Left, δηλώνοντας πως «είμαστε εδω για να διεκδικήσουμε την αξιοπρέπεια που αντιστοιχεί στον κόσμο του Πολιτισμού».  Ο Κώστας Κεχαγιόγλου μιλάει για κατάχρηση εξουσιας από μεριάς κυβέρνησης και παραβιαστικές συμπεριφορες με «άρωμα» συγκάληψης. Ο Πολιτεία δεν παρείχε προστασία στα θύματα, συμπληρώνει.

Όσα είπε στο Left ο Κώστας Κεχαγιόγλου:

Η ΠΟΘΑ για τη διαμαρτυρία στο Υπουργείο Πολιτισμού

Σήμερα οι άνθρωποι του πολιτισμού βροντοφώναξαν «Μενδώνη, παραιτήσου». Αυτό τονίζει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της μετά την κινητοποίηση, και προσθέτει: «Η αυθόρμητη προσέλευση του κόσμου έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού δείχνει την ανάγκη ενός κλάδου που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ για κάθαρση και δικαιοσύνη. Σε αυτό το σημείο η παραίτηση Μενδώνη δεν αρκεί. Πρέπει να ξεριζωθεί όλο το στρεβλό σύστημα που εκμεταλλεύεται τον χώρο του Πολιτισμού και να τιμωρηθούν όσοι το στήριξαν».

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος βρίσκεται με όλες της τις δυνάμεις στο πλευρό των θυμάτων και όσων θέλουν να μιλήσουν. Ταυτόχρονα θα βρεθεί απέναντι σε όποιον χρησιμοποιήσει την υπόθεση Λιγνάδη για να στοχοποιήσει συλλήβδην το Θέατρο και ειδικά την πρώτη σκηνή της χώρας.  Θα παλέψουμε ώστε η επόμενη μέρα να βρει το Θέατρο πιο καθαρό, πιο δημοκρατικό, πιο ελεύθερο».

Δείτε τις εικόνες του Άγγελου Καλοδούκα:

Δείτε επίσης τα δύο βίντεο που εξασφάλισε νωρίτερα το Left.gr (λήψη: Βαγγέλης Σκούφας):

Δείτε ακόμα:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)