to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:33 | 01.02.2020

Κοινωνία

Πρέβεζα: Νέα συγκέντρωση στα «Jumbo» την Κυριακή 2/2

Ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας για το προσωπικό των JUMBO σε Κατερίνη και Πρέβεζα


(φωτογραφία από τη συγκέντρωση της 26ης Ιανουρίου: atpreveza.gr)

Μετά την απεργιακή συγκέντρωση της 26ης Ιανουαρίου, νέα συγκέντρωση, την Κυριακή 2/2, στις 10 π.μ., έξω από το κατάστημα της επιχείρησης «Jumbo» στον Λούρο της Πρέβεζας, οργανώνουν σωματεία και εργατικά κέντρα ενάντια στην απόφαση της εργοδοσίας να λειτουργεί το κατάστημα όλες τις Κυριακές του έτους. 

Μεταξύ άλλων, στην απεργιακή συγκέντρωση καλούν το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας άλλα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, καθώς και η Συνέλευση Εργαζομένων – Ανέργων Πρέβεζας, σημειώνοντας ότι «ο ελεύθερος χρόνος είναι κοινωνικός πλούτος και ανήκει στους εργαζόμενους.

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγο καιρό, ανακοινώθηκε η λειτουργία των καταστημάτων JUMBO σε Κατερίνη και Πρέβεζα, όλες τις Κυριακές του χρόνου. Μάλιστα, ο πρόεδρος της εταιρίας, Απόστολος Βακάκης, με ιδιαίτερα απαξιωτικό για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες ύφος, δήλωσε ότι είναι απόρροια του «ανταγωνισμού» και σχολίασε δεικτικά, απέναντι στις αντιδράσεις, «μήπως να μη δουλεύουμε και τις Τετάρτες»;

«Είναι προφανές ότι η σχετική απόφαση της εταιρείας, αφενός, δημιουργεί σοβαρές ανατροπές στην ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής των εργαζόμενων σε αυτή και αφετέρου, διαμορφώνει συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε μικρούς κατά κύριο λόγο επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή», τονίζεται σε σχετική ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Την εξέλιξη αυτή διαδέχθηκε η απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, η οποία προβλέπει  την λειτουργία του εκπτωτικού χωριού Mak Arthour Glen στα Σπάτα τις Κυριακές. Συγκεκριμένα,  με βάση την υπουργική απόφαση το Εκπτωτικό Χωριό θα μπορεί να είναι ανοικτό τις Κυριακές από τον Μάιο μέχρι το Νοέμβριο με το αιτιολογικό που υπάρχει στο ΦΕΚ της 13ης Δεκεμβρίου ότι το Εκπτωτικό Χωριό, όπως γράφει, «είναι δίπλα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, που αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες που επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα τα ζώα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)