to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:42 | 01.09.2013

Πολιτική

Πρέβεζα: Γιορτή σαρδέλας με διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις (βίντεο και φωτογραφίες)

Καλή-χρυσή η γιορτή της σαρδέλας και η τήρηση της παράδοσης, ωστόσο για αρκετούς πολίτες της Πρέβεζας, που αντιμετωπίζουν το φάσμα της απόλυσης, ο δρόμος της διαμαρτυρίας και της κινητοποίησης στο περιθώριο της γιορτής ήταν... μονόδρομος.


Οι Σχολικοί Φύλακες του Δήμου Πρέβεζας και εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Πρέβεζας, πραγματοποίησαν κινητοποίηση στην είσοδο του πάρκινγκ, ως πράξη διαμαρτυρίας για τη διαθεσιμότητα συναδέλφων τους, ενημερώνοντας παράλληλα τους πολίτες για το ποιοι είναι και τι αντιμετωπίζουν.

Η φράση σχολικού φύλακα: «Όλη η ελληνική κοινωνία είναι εν δυνάμει απολυμένοι άνθρωποι», αποτυπώνει αυτό που βιώνουμε όλοι μας, μέρα με την ημέρα. 

Εκ μέρους των Σχολικών Φυλάκων του Δήμου Πρέβεζας η κα Ιωάννου, τόνισε μεταξύ άλλων: «Απροειδοποίητα μας έθεσαν σε διαθεσιμότητα. Δεν έγινε καμία αξιολόγηση. Κατάργησαν σε μία νύχτα το θεσμό, που έχει περάσει με κοινοτική οδηγία. Δουλεύουμε 13 χρόνια.

Κάνουμε σημαντικές εργασίες, έχουμε στο πλευρό μας τους καθηγητές και μαθητές και προστατεύουμε από εξωσχολικά στοιχεία-ναρκωτικά κ.α». Πρόσθεσε επίσης πως εισπράττουν από τη δημοτική αρχή αερολογίες, ευχολόγια, ενώ επισήμανε πως το Υπουργείο επαναπροσλαμβάνει κόσμο, τη στιγμή που έχει καταργήσει τις θέσεις. «Τι δεν κάναμε σωστά;», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Ο τρόπος πρόσληψής μας ήταν με μοριοδότηση, με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Ήταν ανοικτή προκήρυξη ο θεσμός του σχολικού φύλακα. Το ΑΣΕΠ και το ΣτΕ είπαν ότι είμαστε απαραίτητοι».

Άλλοι σχολικοί φύλακες τόνισαν: «Καταλαβαίνουν ποια θα είναι η ψήφος μας στις δημοτικές εκλογές και που θα πάνε αυτοί που είναι τώρα στην Κυβέρνηση...», ενώ ανέφεραν πως στο πλευρό τους έχουν καθηγητές, δασκάλους, υγειονομικούς, ιδιωτικούς υπαλλήλους, εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, απλήρωτους και απολυμένους της ΕΑΣ Πρέβεζας και δε θα αφήσουν να περάσουν τα σχέδια της Κυβέρνησης, αντιδρώντας με δυναμικούς και μαζικούς αγώνες.

IMG 1625

Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πρέβεζας Γιάννης Θεοφάνους εξέφρασε τη στήριξή του στους Σχολικούς Φύλακες και στον αγώνα τους ενάντια στις πολιτικές που θέλουν να μετατρέψουν τους εργαζομένους σε νούμερα. Αγώνας, ο οποίος είναι κοινός, ενώ εξήγησε πως η κινητοποίηση της ΕΛΜΕ, στη γιορτή της σαρδέλας, γίνεται γιατί 2.500 εκπαιδευτικοί σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε δαθεσιμότητα και οι συνάδελφοί τους απαιτούν την άμεση ανάκληση των απολύσεων και επαναλειτουργία των ειδικοτήτων στη τεχνική εκπαίδευση. Ειδικότητες που, σύμφωνα με τον κ. Θεοφάνους έχουν γίνει... δώρο στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Πηγή: atpreveza.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)