to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:27 | 13.07.2012

πηγή: https://left.gr/91

Πολιτισμός

Πρεμιέρα σήμερα για το 2ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας

Έχοντας αποκομίσει πείρα και ενθάρρυνση από την επιτυχία που γνώρισε η περσινή, παρθενική, διοργάνωση, η Επιτροπή Θεάτρου του Δήμου Αίγινας, ενός νησιού τόσο κοντά αλλά και τόσο... μακριά, ταυτόχρονα, από το αθηναϊκό κέντρο, ετοιμάζεται σήμερα να σηκώσει την αυλαία του, που θα πραγματοποιηθεί από σήμερα έως και τις 29 Ιουλίου στο δροσερό προαύλιο του Κυβερνείου, του χώρου που χρησίμευσε ως έδρα του πρώτου κυβερνήτη της απελευθερωμένης Ελλάδας, του Ιωάννη Καποδίστρια.



Κατά τη διάρκεια του φετινού Φεστιβάλ, οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οκτώ παραστάσεις που σημείωσαν επιτυχία κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου στην Αθήνα, που καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα της θεατρικής τέχνης. Κωμωδίες, μιούζικαλ, καμπαρέ, σύγχρονο αλλά και αρχαίο ελληνικό θέατρο, κλασικοί Έλληνες συγγραφείς, μαρτυρίες και πρωτοποριακές προτάσεις από νέους δημιουργούς, αλλά και παλαιότερους καταξιωμένους πρωταγωνιστές, θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του δεκαπενθήμερου αυτού φεστιβάλ, την «ψυχή» του οποίου αποτελεί η γνωστή ηθοποιός Άννα Γεραλή.

Η πρεμιέρα για το 2ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας θα γίνει απόψε το βράδυ στις 9.00, με τη λαϊκή κωμωδία του Δημήτρη Κεχαΐδη Το τάβλι, μια διαχρονικά επίκαιρη σάτιρα της νεοελληνικής νοοτροπίας, που παραμένει προκλητικά επίκαιρη σαράντα χρόνια μετά το πρώτο της ανέβασμα από το Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν. Στο Τάβλι, που θα επαναληφθεί και αύριο, τους ρόλους του Φώντα και του Κόλια κρατούν οι ηθοποιοί Νίκος Ορφανός και Κωνσταντίνος Κάππας, που επίσης σκηνοθετούν από κοινού την παράσταση.

Την Κυριακή 15/7 σειρά παίρνουν Τα πορτρέτα, μια σκηνική σύνθεση από πέντε γυναικείους ρόλους της παγκόσμιας δραματουργίας, με κοινά χαρακτηριστικά τον έρωτα, το πάθος, την εξάρτηση και την απώλεια, που συναντώνται επί σκηνής και συνομιλούν μονολογώντας για τη ζωή και τη θέση τους. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Δέσποινα Γιαννούλη, Φανή Παλιούρα, Σοφία Παπαθεοδώρου, Ματίνα Τζοβέννου και Ηλέκτρα Μαντζουρίδου-Γκούμα, που έχει και τη σκηνοθεσία.

Με την παράσταση καμπαρέ Ο μαύρος σκύλος, στην οποία συμμετέχουν τέσσερις ηθοποιοί (Μ. Πανίδου, Μ. Κυρίου, Χ. Γκιζέλη, Κ. Γιαννακόπουλος) και τρεις μουσικοί (Μ. Αθανασιάδης, Μ. Γαλατσινός, Α. Παρασκευάς) συνεχίζεται η διοργάνωση στις 16/7, ενώ στις 20/7 ο Χρήστος Στέργιογλου παρουσιάζει τον επιτυχημένο μονόλογο, σε κείμενο Θ. Γρηγοριάδη, Το παρτάλι (σκην. Στέλιος Κρασανάκης).

Την επομένη (21/7) σειρά έχει ο μαγευτικός κόσμος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, όπως παρουσιάζεται από τον Λάμπρο Τσάγκα και τους Τάσο Ράπτη και Δανάη Καλαχώρα στη θεατρική σύνθεση τριών κοινωνικών διηγημάτων του υπό τον τίτλο Ο κόσμος είναι σφαίρα, ενώ το τριήμερο αυτό θα κλείσει με την επιτυχημένη παράσταση της Άννας Βαγενά Αγγέλα Παπάζογλου, έναν μονόλογο μιας γυναίκας που αναθυμάται τα χρόνια της νιότητας της στη Σμύρνη πριν την καταστροφή...

Τέλος, στις 28/7 η ερμηνεύτρια Λόρνα Κούτση, πλαισιωμένη από τις περφόρμερ Μιράντα Κοροβίλα, Ανδρέα Παπαγιαννάκη, Mαρία Στάβαρη και Γιώργο Μαγκίνη, παρουσιάζει το μουσικοθεατρικό θέαμα Five 4U, σε σκηνοθεσία Έλλη Βοζικιάδου, ενώ η αυλαία για το 2ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας θα πέσει στις 29/7 με τις Τρωάδες του Ευριπίδη, στην ανάγνωση του σκηνοθέτη Πάνου Παπαγεωργόπουλου, ο οποίος προσθέτει τον χαρακτηριστικό υπότιτλο: Emergency Landing.


Πηγή: Η Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)