to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:55 | 16.09.2015

Αθλητισμός

Πρεμιέρα για τον Ολυμπιακό στο Champions League απέναντι στην πανίσχυρη Μπάγερν Μονάχου

Οι Βαυαροί είναι το λογικό φαβορί της αναμέτρησης αυτής, αλλά ο Ολυμπιακός είναι μια δύσκολη αντίπαλος, ειδικά όταν παίζει μπροστά στους οπαδούς της, και έχει τις δυνατότητες ν' ανατρέψει τα προγνωστικά. Ο Αριεν Ρόμπεν, το μεγάλο αστέρι της γερμανικής ομάδας, είναι η μεγάλη απουσία από το αυριανό παιχνίδι


Ο Ολυμπιακός ρίχνεται στη μάχη του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου. Το sport-fm.gr σας μεταφέρει σημαντικά στοιχεία (στατιστικά και μη) για το σημερινό ματς που θα πρέπει να έχουν υπόψη τους οι οπαδοί των ερυθρολεύκων. 

- Η Μπάγερν έχει έρθει αντιμέτωπη με ελληνική ομάδα σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις συνολικά επτά φορές. Σε αυτές είναι αήττητη. Μετρά πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες. 

- Η Μπάγερν τα πηγαίνει εξαιρετικά στις πρώτες αγωνιστικές των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Έχει πάρει τη νίκη σε έντεκα πρεμιέρες. Μάλιστα, το εντυπωσιακό είναι ότι το πετυχαίνει και χωρίς να δεχθεί γκολ, καθώς έχει δει μόλις δύο φορές να «ματώνουν» τα δίχτυα της εστίας της. 

- Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε και πέρσι τον Βιντάλ, ως παίκτης της Γιουβέντους. Μάλιστα, ο Χιλιανός μέσος είχε εκτελέσει ένα πέναλτι στο παιχνίδι στο Τορίνο για την τρίτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων αλλά ο Ρομπέρτο τον είχε νικήσει. 

 

- Ο Αλμπέρτο Μποτία έχει υπάρξει παίκτης του Πεπ Γκουαρντιόλα στη Μπαρτσελόνα. Ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού υπό τις οδηγίες του Γκουαρντιόλα είχε κάνει και το ντεμπούτο του στην Πριμέρα Ντιβισιόν στο παχνίδι με την Λα Κορούνια στη σεζόν 2008-9. 

inner 

- Ο Λεβαντόφσκι έχει σκοράρει έχοντας απέναντι του τους ερυθρόλευκους. Όντας ποδοσφαιριστής της Ντόρτμουντ στην αγωνιστική σεζόν 2011-12 για τη φάση των ομίλων. Είχε ισοφαρίσει 1-1 σε ματς στο Καραϊσκάκη στο οποίο τελικά οι Πειραιώτες είχαν πανηγυρίσει τη νίκη με 3-1. 

- Ο Λεβαντόφσκι έχει πετύχει γκολ και με την εθνική ομάδα της Πολωνίας για το Euro 2012 στην Βαρσοβία. Για την Εθνική ομάδας της χώρας μας τότε έπαιξαν και οι Μανιάτης, Φορτούνης με τους οποίους, ενδεχομένως να τεθεί και αύριο αντιμέτωπος. 

- Ο Καμπιάσο έχει καλή παράδοση και με τον Γκουαρντιόλα και με την Μπάγερν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το 2009-10 απέκλεισε την Μπαρτσελόνα του «Πεπ» στα ημιτελικά και στον μεγάλο τελικό νίκησε την ομάδα του Μονάχου. Ποια φανέλα φορούσε; Αυτή της Ίντερ. 

inner 

- Ωστόσο ο Καμπιάσο δεν τα πάει καλά με τον Νόιερ... Ο τερματοφύλακας της Μπάγερν του είχε πιάσει μια εκτέλεση πέναλτι στην ομώνυμη διαδικασία σε παιχνίδι για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006 ανάμεσα στην Αργεντινή και τη Γερμανία. 

 

- Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού έχουν την καλύτερη εμπειρία απέναντι σε γερμανικές ομάδες. Ο Φορτούνης, ο Ομάρ και ο Καπίνο. Όλοι τους έχουν αγωνιστεί στο γερμανικό πρωτάθλημα. 

- Αντίπαλοι σήμερα, αλλά έχουν υπάρξει και συμπαίκτες. Ο Μποτία με τον Αλκάνταρα στην Μπαρτσελόνα το 2008-9 και ο Μανουέλ Ντα Κόστα με τον Μπενάτια στην εθνική ομάδα στο Μαρόκο. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)