to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:55 | 12.09.2019

Αθλητισμός

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βόλεϊ: Ήττα στην πρεμιέρα για την Εθνική - Δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Η Εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών έχασε με 3 - 0 σετ από τη Βουλγαρία


Γλυκόπικρη γεύση άφησε στον Δημήτρη Ανδρεόπουλο και τους παίκτες του η πρεμιέρα της Εθνικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα όπου ηττήθηκε με 3-0 από τη Βουλγαρία. Όλοι αναγνώρισαν τη δίκαιη επικράτηση των γειτόνων μας, ωστόσο στάθηκαν σ’ αυτές τις μικρές λεπτομέρειες που έκαναν τη διαφορά ειδικά στο πρώτο σετ που ήμασταν κοντά κι έδωσαν το σύνθημα για την επόμενη μέρα που μας φέρνει αντιμέτωπους με την Ιταλία.

Η πρεμιέρα της Εθνικής στο Ευρωβόλεϊ της Γαλλίας με αντίπαλο τη Βουλγαρία ήταν δύσκολη κι έγινε ακόμη δυσκολότερη λόγω της επίδειξης ισχύος που έκανε η ομάδα του Σιλβάνο Πράντι.

Τα σετ: 25-22, 25-16, 25-20.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Δημήτρης Ανδρεόπουλος: «Προσπαθήσαμε, υπήρχε η διάθεση, η αγωνιστικότητα όχι όμως και το αποτέλεσμα. Συζητώντας για αγωνιστικά χαρακτηριστικά, δικαίως χάσαμε με 3-0 από μια ανώτερη ομάδα.

Τα περισσότερα λάθη που κάναμε κι ειδικά στο πρώτο σετ, δικαιολογούνται γιατί έπρεπε να πάρουμε κάποια ρίσκα στο σερβίς και στην επίθεση. Τόσο στο πρώτο, όσο και στα άλλα δύο που οι Βούλγαροι πήραν μια διαφορά παλέψαμε πραγματικά. Αυτό που δεν κάναμε καλά με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να είμαστε πιο κοντά στο σκορ ήταν η κόντρα επίθεση όπου αν και είχαμε πολλές ευκαιρίες δεν τα καταφέραμε. Κι εκεί είναι η διαφορά μας στη δύναμη.

Άγχος δεν θεωρώ ότι είχαμε κι εγώ δεν το διέκρινα,. Αντίθετα διέκρινα επιθυμία και θέληση να παλέψουμε. Κι αύριο έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι κι εμείς θα κάνουμε ότι κάναμε και σήμερα. Θα μπούμε να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις… Κι αυτό θα κάνουμε κάθε μέρα… Αυτό μπορούμε κι αυτό θα κάνουμε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτές οι δυνατότητες μας. Το είδατε όμως κι εσείς σήμερα τι διαφορά δύναμης αντιμετωπίζουμε. Αυτό που προσπαθήσαμε και κάναμε στο παιχνίδι ήταν ένα από τα καλύτερα μας… Κι αυτή είναι η διαφορά μας με τις ομάδες του υψηλού επιπέδου».

Μενέλαος Κοκκινάκης: «Σ’ αυτό το ματς οι Βούλγαροι προσπάθησαν να μας παίξουν χωρίς λάθη και νομίζω ότι θα έπρεπε να ανταπεξέλθουμε καλύτερα. Δεν πήγαμε καλά, δεν τελειώσαμε κάποιες μπάλες που έπρεπε και δεν καταφέραμε να πιέσουμε περισσότερο και να πάρουμε ίσως κι ένα σετ. Στο πρώτο σετ εμφανιστήκαμε καλύτεροι κι ήμασταν πιο κοντά. Αυτό δεν λέει όμως κάτι, καθώς όταν απέναντι σου μια ομάδα φαίνεται να παίζει στο 80% καταλαβαίνεις τη διαφορά κι εκεί πρέπει να παίζεις ακόμη καλύτερα. Δεν το κάναμε σήμερα, δεν ήταν στόχος μας αυτό το ματς, άλλα είναι τα παιχνίδια που θέλουμε να πάρουμε και προχωράμε.

Τώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια χώρα που έχει το καλύτερο πρωτάθλημα και είναι μεγάλη χαρά για εμάς… Θα δούμε πως θα μας αντιμετωπίσουν, γιατί αυτές οι ομάδες ξέρουν πώς να αντιμετωπίζουν τέτοια ματς. Εμείς πρέπει να χαρολυμε το ματς ξανά, να δούμε πως είναι να παίζεις σ’ αυτό το επίπεδο κι όταν ο αντίπαλος δεν είναι στο 100% να πιέζουμε περισσότερο».

Ντίμα Φιλίποφ: «Μας λείπουν αυτά τα δυνατά παιχνίδια και φαίνεται. Σίγουρα η Βουλγαρία έπαιξε καλύτερα και κέρδισε δίκαια. Είναι μια πολύ καλή ομάδα η Βουλγαρία.

Όταν προπονείσαι και παίζεις με τις καλύτερες ομάδες λογικό είναι να ανεβαίνεις κι εσύ επίπεδο. Η Βουλγαρία παίζει κάθε χρόνο VNL, Ευρωπαϊκά, Παγκόσμια…

Η Ιταλία αύριο είναι μια ακόμη πιο δυνατή ομάδα. Θα έχει ενδιαφέρον και για εμάς, πιστεύω ότι θα είμαστε ακόμη καλύτεροι».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Να θυμίσουμε πως στον όμιλο εκτός της Εθνικής μας και της Βουλγαρίας, μετέχουν και οι Σερβία, Γαλλία, Πορτογαλία και Ρουμανία.

Α' όμιλος (Γαλλία - Μονπελιέ)

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου

15.15: Βουλγαρία - Ελλάδα
18.15: Πορτογαλία - Ιταλία
21.45: Γαλλία - Ρουμανία

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου

18.15: Βουλγαρία - Ρουμανία
21.45: Ιταλία - Ελλάδα

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου

18.15: Ελλάδα - Γαλλία
21.45: Βουλγαρία - Πορτογαλία

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου

15.00: Ρουμανία - Ιταλία
18.30: Πορτογαλία - Γαλλία

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου

18.15: Ρουμανία - Ελλάδα
21.45: Γαλλία - Βουλγαρία

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου

15.00: Ελλάδα - Πορτογαλία
20.30: Ιταλία - Βουλγαρία

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου

15.00: Πορτογαλία - Ρουμανία
21.45: Γαλλία – Ιταλία

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)