to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:50 | 13.01.2021

Αθλητισμός

Πρεμιέρα για την εθνική Χάντμπολ με Σερβία

Με καθυστέρηση περίπου 2,5 μηνών, η εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών «ρίχνεται στη μάχη» των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2022.


Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αντιμετωπίζει αύριο (13/1, 18:00) τη Σερβία στην πόλη Ζρένιανιν, στο πλαίσιο της πρεμιέρας του 1ου ομίλου, και θα επιδιώξει να κάνει μια καλή εμφάνιση, προκειμένου να ξεπεράσει την αγωνιστική απραξία, στην οποία το... καταδίκασαν η πανδημία του κορονοϊού και η διακοπή του ελληνικού πρωταθλήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η αναμέτρηση κόντρα στους «πλάβι» ήταν αρχικά προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 4 Νοεμβρίου στο Ζρένιανιν (σ.σ. στη συνέχεια η εθνική θα υποδεχόταν τη Γαλλία στην Κοζάνη στις 8/11), ωστόσο η κατάσταση που είχε διαμορφωθεί με τον κορονοϊό οδήγησε στην αναβολή των δύο αναμετρήσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πρώτα παιχνίδια του 1ου ομίλου που αναβλήθηκαν, λόγω της πανδημίας, ήταν οι αγώνες του Βελγίου με Γαλλία (5/11, 1η αγωνιστική) και Σερβία (7/11, 2η ημέρα). Μάλιστα, λόγω των περιορισμών που έχει επιβάλει η βελγική κυβέρνηση, δεν είναι αυτή τη στιγμή δυνατό η εθνική ομάδα της χώρας να προετοιμαστεί για τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του EURO 2022. Έτσι, τα παιχνίδια του Βελγίου από τη 2η έως την 4η αγωνιστική αναβλήθηκαν και θα οριστούν σε νέα ημερομηνία.

Για τη Σερβία το αυριανό δεν είναι το πρώτο παιχνίδι της στον 1ο προκριματικό όμιλο του EURO 2022, καθώς οι «πλάβι» έδωσαν πριν από λίγες ημέρες τα παιχνίδια τους με τη Γαλλία, η οποία θα λάβει μέρος στην τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Αιγύπτου (13-31 Ιανουαρίου 2021). Οι Βαλκάνιοι νίκησαν στις 5/1 τους «τρικολόρ» με 27-24 στην πόλη Ζρένιανιν, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής, ενώ απέσπασαν ισοπαλία 26-26 από τους «μπλε» στο Κρετέιγ στις 9 Ιανουαρίου. Έτσι, η Σερβία είναι επικεφαλής στην κατάταξη του ομίλου και φαντάζει ως το φαβορί για τη νίκη στον αγώνα με την εθνική Ελλάδας, η οποία, όμως, θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό. Την πρόκριση για την τελική φάση παίρνουν οι πρώτες δύο ομάδες από κάθε έναν από τους οκτώ ομίλους της προκριματικής φάσης, καθώς και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες.

Ο προπονητής της «γαλανόλευκης», Γιάννης Αρβανίτης, έχει συμπεριλάβει στην αποστολή για τον αγώνα με τη Σερβία τους εξής 16 παίκτες: Μυλωνάς, Δομπρής, Καλόμοιρος, Τζηράς, Αραμπατζής, Παπαδιονυσίου, Αραπακόπουλος (ΑΕΚ), Τσίλης, Κανδύλας, Πασσιάς, Μιχαηλίδης (Ολυμπιακός), Κωστακίδης (Φίλιππος Βέροιας), Μπουκοβίνας (Ες/Λουξεμβούργο), Κοτανίδης (Ανόρθωση/Κύπρος), Μάλλιος (Μπέσα/Κόσοβο), Ευαγγελίδης (Σβερίν/Γερμανία).

Στον άλλο αγώνα για την πρεμιέρα του 1ου ομίλου, η Γαλλία θα υποδεχθεί το Βέλγιο στις 9 Μαρτίου.

Την αναμέτρηση της εθνικής με τη Σερβία θα διαιτητεύσουν οι Μιχάι Μάριαν Πίρβου και Ράντου Μιχάι Πορτινίτσε.

Η βαθμολογία στον 1ο προκριματικό όμιλο:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ (Δ. Κοντογεώργος)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)