to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:27 | 21.12.2020

Κοινωνία

Πρεμιέρα για το εμβόλιο με μόλις 9.750 δόσεις

Οι μόλις 9.750 δόσεις του εμβολίου της Pfizer που αναμένονται στις 26/12 αφορούν στους υγειονομικούς - Χαμηλότερα των προσδοκιών της κυβέρνησης ο πήχης.


Στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους ο οποίος δήλωσε ότι οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν από τους υγειονομικούς και στη συνέχεια σε οίκους ευγηρίας.

Ο ίδιος μιλώντας κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, επεσήμανε ότι η πρώτη μικρή παρτίδα των 9.750 δόσεων του εμβολίου της Pfizer αναμένεται να φτάσει στη χώρα στις 26 Δεκεμβρίου και την επομένη να διενεργηθούν οι πρώτοι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία», «Αττικό», «Θριάσιο» και στο «Ασκληπιείο» της Βούλας.

Στις 28 Δεκεμβρίου, θα γίνει η διανομή στα: Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας, ΑΧΕΠΑ, Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και στην Πάτρα, έτσι ώστε να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στις 29 Δεκεμβρίου.

Έως τις 30 Δεκεμβρίου αναμένεται η πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων της Pfizer 83.850 δόσεων. Έως το τέλος Ιανουαρίου, αναμένεται να παραδοθούν 429.000 δόσεις και άλλες 333.450 δόσεις έως τέλος Φεβρουαρίου του ίδιου εμβολίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με το γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουν παραληφθεί μόνο από τη Pfizer 1.265.550 δόσεις. Σε αυτές, αναμένεται να προστεθούν τον Ιανουάριο, από τη στιγμή που θα λάβουν έγκριση, και από την εταιρεία Moderna και από την εταιρεία AstraZeneca.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να δικαιολογηθεί για τον πολύ μικρότερο αριθμό εμβολίων που τελικά θα φτάσουν στη χώρα, σε σχέση με όσα υποσχόταν αρχικά η κυβέρνηση.

«Είναι αλήθεια ότι η κεντρική διαπραγμάτευση, η οποία έγινε από τις Βρυξέλλες, σχετικά με τις διαδικασίες παράδοσης του εμβολίου, δημιούργησαν ένα μικρό κενό σε σχέση με τις αρχικές προσδοκίες οι οποίες είχαν καλλιεργηθεί» παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός, ρίχνοντας την ευθύνη στη διαπραγμάτευση της ΕΕ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)