to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Premier League: Μόνο το 77% των παικτών είναι πλήρως εμβολιασμένοι

Η Premier League ανακοίνωσε τα στοιχεία των εμβολιασμένων παικτών της, σύμφωνα με τα οποία το 84% των ποδοσφαιριστών και του προσωπικού της έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού, ενώ το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων αγγίζει 77%.


Η διασπορά του Covid-19 στην Αγγλία σε συνδυασμό με την επικίνδυνη εμφάνιση της μετάλλαξης "Όμικρον" απειλεί την συνοχή των ομάδων της Premier League, γεγονός που οδήγησε στην αναβολή έξι αγώνων για τη 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η κατάσταση αυτή σήμανε συναγερμό, με τους προπονητές που βλέπουν τα ρόστερ τους να συρρικνώνονται επικίνδυνα να ασκούν πίεση για αναβολή της 20ης αγωνιστικής. Ωστόσο η πλειονότητα των συλλόγων υποστήριξε τη θέση της αγγλικής Λίγκας και απέρριψε την πρόταση.

Στη συνέχεια η Premier League κι αφού οι σύλλογοι αποφάσισαν να μην αναβάλουν μία αγωνιστική έκανε γνωστά τα στοιχεία του εμβολιασμού που αφορούν τους παίκτες και το προσωπικό των συλλόγων. Συγκεκριμένα, η Λίγκα επιβεβαίωσε στις ομάδες ότι μέχρι στιγμής το 84% των ποδοσφαιριστών έχει πραγματοποίησε την πρώτη δόση εμβολίου, ενώ το 77% έχει ολοκληρώσει και τις δύο δόσεις.

Το ποσοστό αυτό στα υπόλοιπα τέσσερα μεγάλα πρωταθλήματα είναι πολύ υψηλότερο, καθώς οι παίκτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι αγγίζουν το ποσοστό του 98% στη Serie A, το 95% στη Ligue 1, το 94% στην Bundesliga και το 90+% στη La Liga.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)