to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:48 | 22.05.2014

πηγή: topontiki

Διεθνή

Πραξικόπημα στην Ταϊλάνδη - Ο στρατός ανέλαβε τον έλεγχο της κυβέρνησης

Κάτω από στρατιωτικό νόμο η Ταϊλάνδη. Ο στρατός ρίχνει "μαύρο" σε ραδιόφωνο και τηλεόραση.


Νεότερη ενημέρωση: Στην Μπανγκόκ ο στρατός άνοιξε πυρ στον αέρα για να διαλύσει φιλοκυβερνητική διαδήλωση χιλιάδων "κόκκινων πουκαμίσων" στα δυτικά προάστια της περιοχής μετά το σημερινό πραξικόπημα.

 Σύμφωνα με εκπρόσωπο των διαδηλωτών ο στρατός έχει συλλάβει τουλάχιστον ένα ηγετικό στέλεχος των ακτιβιστών, οι οποίοι είναι πιστοί στον πρώην πρωθυπουργό Τακσίν Σιναουάτρα.

Ο ηγέτης του κινήματος «Κόκκινα πουκάμισα» τόνισε, από την πλευρά του, ότι οι διαδηλωτές θα συνεχίσουν τον αγώνα τους στα προάστια της Μπανγκόκ, παρά το πραξικόπημα. «Εμείς δεν θα πάμε πουθενά. Μην πανικοβάλλεστε γιατί το περιμέναμε αυτό» τόνισε.

Από την άλλη πλευρά, ανώτερος αξιωματικός του στρατού δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι λίγο μετά το σημερινό πραξικόπημα ο στρατός θα αποστείλει στρατιώτες και οχήματα για να απομακρύνουν και να συνοδεύσουν τους διαδηλωτές μακριά από τις τοποθεσίες στις οποίες πραγματοποιούνται διαμαρτυρίες.

Υπενθυμίζεται ότι ό αναπληρωτής εκπρόσωπος του στρατού Ουιντάι Σουβαρί δήλωσε ότι «Όλοι οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί, δορυφορικοί και καλωδιακοί, θα πρέπει να σταματήσουν τα κανονικά τους προγράμματα και να μεταδίδουν υλικό με στρατιωτικό περιεχόμενο μέχρι νεωτέρας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο στρατός έκοψε τα κανάλια του CNN και του BBC, όποιος στη χώρα ανοίξει τους τηλεοπτικούς δέκτες στα δύο διεθνή κανάλια, αντικρίζει μήνυμα το οποίο φέρει την υπογραφή του «Συμβούλιο Εθνικής Ειρήνης και Δημοσίας Τάξης» (Στο Κόκκινο)

 

_______

Ο αρχηγός του στρατού της Ταϊλάνδης ανέλαβε σήμερα τον έλεγχο της κυβέρνησης, λέγοντας πως ο στρατός πρέπει να αποκαταστήσει την τάξη και να προωθήσει μεταρρυθμίσεις, δύο ημέρες αφότου κήρυξε το στρατιωτικό νόμο. 

«Για να επιστρέψει η χώρα στην ομαλότητα», οι ένοπλες δυνάμεις «αναλαμβάνουν την εξουσία από τις 16:30 (τοπική ώρα, 12:30 ώρα Ελλάδας) της 22ας Μαΐου», δήλωσε.



Ο Πραγιούθ έκανε την ανακοίνωση αυτή από την τηλεόραση, αφού πραγματοποίησε συνάντηση με όλες τις αντίπαλες παρατάξεις με στόχο την εξεύρεση μιας λύσης έπειτα από έξι μήνες αντικυβερνητικών διαμαρτυριών.

Ο ίδιος δήλωσε πως το πραξικόπημα και η ανάληψη της διακυβέρνησης από το στρατό δεν θα επηρεάσει τις διεθνείς σχέσεις της χώρας.
 
Αποχώρησαν οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές – Με επέμβαση του στρατού διαλύθηκαν οι κυβερνητικοί
 
Ο στρατός άνοιξε πυρ στον αέρα για να διαλύσει μια φιλοκυβερνητική διαδήλωση χιλιάδων «κόκκινων πουκαμίσων» σε μια τοποθεσία στην οποία πραγματοποιούνται εδώ και καιρό διαμαρτυρίες στα δυτικά προάστια της Μπανγκόκ μετά το πραξικόπημα, δήλωσε ένας εκπρόσωπος των διαδηλωτών.
 
Ο στρατός έχει συλλάβει τουλάχιστον ένα ηγετικό στέλεχος των ακτιβιστών, οι οποίοι είναι πιστοί στον πρώην πρωθυπουργό Τακσίν Σιναουάτρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος αυτός, ο Ταναούτ Ουισαϊντίτ.



Ανώτερος αξιωματικός του στρατού δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι ο στρατός θα αποστείλει στρατιώτες και οχήματα για να απομακρύνουν και να συνοδεύσουν τους διαδηλωτές μακριά από τις τοποθεσίες στις οποίες πραγματοποιούνται διαμαρτυρίες.
 
Αντίθετα οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές διαλύθηκαν ειρηνικά για πρώτη φορά μετά από 6 μήνες συνεχών διαδηλώσεων.
 


Όλοι οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί σταμάτησαν την κανονική ροή του προγράμματός και θα μεταδίδουν στρατιωτικές εκπομπές μέχρι νεοτέρας.
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)