to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:50 | 12.03.2020

Κοινωνία

«Πραξικόπημα στη ΓΣΕΕ» καταγγέλλει η παράταξη «ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ»

Περιγράφει τη σημερινή πρωτοφανή μεθόδευση προκειμένου να αποκλειστεί από το προεδρείο της Συνομοσπονδίας το ψηφοδέλτιο ΕΜΕΙΣ – ΑΡΚΙ, το οποίο ήρθε τέταρτο στις πρόσφατες αρχαιρεσίες της ΓΣΕΕ


Σφοδρά πυρά στη «χρεοκοπημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ» εξαπολύει με ανακοίνωσή της (Πέμπτη 12/3) η παράταξη «ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ», η οποία, αν και κατετάγη τέταρτη στις πρόσφατες αρχαιρεσίες της ΓΣΕΕ, βρέθηκε εκτός προεδρείου.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω παράταξη, με αναφορά στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής τον Ν. Φωτόπουλο, καταγγέλλει ότι «ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, με τη συμμετοχή του ψηφοδελτίου του Θ. Βασιλόπουλου» (σ.σ.: προέρχεται από τη διάσπαση της ενιαίας ΕΑΚ, παράταξης στην οποία συμμετείχαν και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ), «προκειμένου να αποκλείσουν από το προεδρείο το ψηφοδέλτιο ΕΜΕΙΣ – ΑΡΚΙ, με απύθμενο θράσος για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες εγκατέλειψαν την πάγια τακτική της συγκρότησης του προεδρείου στη θέση του αντιπροσωπευτικού - αναλογικού και επέλεξαν τη συγκρότηση στη βάση των κολλητών».

Έτσι, «έβαλαν στην Εκτελεστική Επιτροπή (με δεξιά ψήφο, ειδάλλως δεν μπορούσε να είναι) και στη συνέχεια στο προεδρείο (με τις ψήφους της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ) το 5ο ψηφοδέλτιο, δηλαδή τον Βασιλόπουλο», κάτι που η ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ χαρακτηρίζει «πραξικόπημα». 

«Το προεδρείο των κολλητών τυπικά ονομάζεται προγραμματικό προεδρείο» προσθέτει η ανακοίνωση, απευθύνοντας το ερώτημα προς «τους υπόλοιπους συντρόφους του ψηφοδελτίου του Βασιλόπουλου:  Συμφωνούν με τον αποκλεισμό μας;». Τέλος, τους καλεί «να πουν ποια είναι η προγραμματική συμφωνία με την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ ή ποια είναι τα ανταλλάγματα που έδωσε ο Βασιλόπουλος ώστε και να τον εκλέξουν στην Εκτελεστική Επιτροπή αλλά και στο προεδρείο».

Αναλυτικά η καταγγελία της παράταξης ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ:

Αθήνα, 12 Μαρτίου 2020

Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗ ΓΣΕΕ

Μετά το συνέδριο μαϊμού με τα ΜΑΤ και τους φουσκωτούς η χρεοκοπημένη ηγεσία των καρεκλοκένταυρων της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) με τη συμμετοχή του ψηφοδελτίου του Βασιλόπουλου σήμερα κατά τη διαδικασία συγκρότησης, θυμίζοντας τις πρακτικές άλλων εποχών, επειδή δεν αντέχουν την κριτική χωρίς δισταγμό, χωρίς αιδώ διέπραξαν ένα ακόμα έγκλημα σε βάρος της ενότητας και της συνοχής του Συνδικαλιστικού Κινήματος.
Διέπραξαν πραξικόπημα.

Συγκεκριμένα προκειμένου να αποκλείσουν από το προεδρείο το ψηφοδέλτιο ΕΜΕΙΣ – ΑΡΚΙ το οποίο ήρθε τέταρτο στις αρχαιρεσίες με απύθμενο θράσος για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες εγκατέλειψαν την πάγια τακτική της συγκρότησης του προεδρείου στη θέση του αντιπροσωπευτικού αναλογικού και επέλεξαν τη συγκρότηση στη βάση των κολλητών!! βάζοντας κατ’ αρχήν στην Εκτελεστική Επιτροπή (με δεξιά ψήφο ειδάλλως δεν μπορούσε να είναι) και στη συνέχεια στο προεδρείο (με σύσσωμους τους ψήφους της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ) το 5ο ψηφοδέλτιο, δηλαδή τον Βασιλόπουλο!!

Μετά την για πρώτη φορά στο πέρασμα πολλών δεκαετιών εγκατάλειψη της λογικής της συγκρότησης στη βάση του αντιπροσωπευτικού αναλογικού το προεδρείο που συγκροτήθηκε εκτός από τον ουσιαστικό προσδιορισμό ότι είναι το προεδρείο των κολλητών τυπικά ονομάζεται προγραμματικό προεδρείο.

Με βάση αυτή την εξέλιξη ρωτάμε τους υπόλοιπους συντρόφους του ψηφοδελτίου του Βασιλόπουλου:

Συμφωνούν με τον αποκλεισμό μας;

Είναι στάση αριστερών συνδικαλιστών, έχει καμία σχέση με τα ιδανικά, με τις αξίες και τις αρχές αριστερών μαχητών, όχι μόνο το να σιωπούν στον αποκλεισμό των άλλων συντρόφων τους, ΑΛΛΑ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΑΚΙΤΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟ;;

Τέλος, μπορούν να μας πουν ποια είναι η προγραμματική συμφωνία με την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ ή ποια είναι τα ανταλλάγματα που έδωσε ο Βασιλόπουλος ώστε και να τον εκλέξουν στην Εκτελεστική Επιτροπή αλλά και στο προεδρείο;

Υ.Γ. Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση ώστε να καταλάβει ο κάθε εργαζόμενος, ο κάθε σύντροφος που παρακολουθεί την πορεία μας γιατί διασπάστηκε το ψηφοδέλτιο ΕΑΚ/ΓΣΕΕ. Μια πρώτη απάντηση έχει ήδη δοθεί από τα όσα έγιναν στη σημερινή συγκρότηση με την απίστευτη και ντροπιαστική στάση του Βασιλόπουλου.,

2021 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)