to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:37 | 17.07.2014

πηγή: stokokkino.gr

Αθλητισμός

«Πράσινοι» πρωταθλητές στην πάλη και τον αντιφασισμό στο... Κόκκινο

Της Αλέκας Ζουμή


Ο Νίκος Λέων είναι μέλος της ομάδας πάλης του Παναθηναϊκού στην κατηγορία των 130 κιλών. Μίλησε στο Κόκκινο και την εκπομπή «Σκορ στο Κόκκινο» και ξεκαθάρισε: «Ο αθλητισμός από την φύση του δεν μπορεί να έχει σχέση με τον ρατσισμό»   


Πριν από λίγες εβδομάδες οι «Αντιφασίστες οπαδοί/φίλαθλοι του Παναθηναϊκού- Θύρα 13» δημοσιοποίησαν ένα μήνυμα που έφτασε στη σελίδα τους στο facebook. Εξήγησαν οι ίδιοι γιατί αποφάσισαν να το δημοσιοποιήσουν: 
 
«Γιατί αυτό το μήνυμα προέρχεται από ΑΘΛΗΤΕΣ του Συλλόγου μας και συγκεκριμένα... Την πρωταθλήτρια, για το 2014, ομάδα πάλης του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου!... Το να συμπαραστεκόμαστε σαν οπαδοί στους αθλητές του Συλλόγου είναι υποχρέωση απαράβατη. Το να συμπαραστέκονται όμως, οι αθλητές μας σε οπαδούς μας είναι ίσως μια Παναθηναϊκή (τουλάχιστον) πρωτοτυπία. ΑΘΛΗΤΕΣ και ΟΠΑΔΟΙ του Τριφυλλιού ΕΝΩΜΕΝΟΙ ενάντια σε φασισμό και ρατσισμό…»
 
Τι έγραφε το μήνυμα της ομάδας πάλης: «Η ομάδα της πάλης του Παναθηναϊκού, χαιρετίζει την ομάδα σας, και σας εύχεται καλή συνέχεια στον αγώνα κατά του φασισμού και του ρατσισμού».
 
Χθες, η ομάδα Πάλης του Παναθηναϊκού προχώρησε σε μια κίνηση που ελπίζαμε να δούμε  από αθλητές, οπαδούς, τον οποιονδήποτε που εκφράζει μια μεγάλη μάζα μέσα από τον αθλητισμό: Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη. Το έκαναν, λοιπόν, με πανό που έγραφε: «Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη». 
 
Ο Νίκος Λέων είναι μέλος της ομάδας πάλης του Παναθηναϊκού στην κατηγορία των 130 κιλών. Μίλησε στο Κόκκινο και την εκπομπή «Σκορ στο Κόκκινο» και ξεκαθάρισε: «Ο αθλητισμός από την φύση του δεν μπορεί να έχει σχέση με τον ρατσισμό», υπογραμμίζοντας μάλιστα πως «δεν θα αφήσουμε το άθλημά μας να το καπηλευτούν ακροδεξιοί».
 
Παράλληλα, αποκάλυψε πως η ομοσπονδία Πάλης της Τυνησίας είχε ζητήσει να μάθει εάν υπάρχει ασφάλεια για αθλητή της, προκειμένου να έρθει να προπονηθεί στην Ελλάδα και εάν κινδυνεύει να πέσει θύμα ρατσιστικής επίθεσης.
 
 «Είχαμε πάντοτε την άποψη ότι ο αθλητισμός είναι πολιτισμός, ενώνει τους λαούς, δεν τους χωρίζει. Με γνώμονα αυτή μας την πεποίθηση ψάξαμε να βρούμε ότι ίσως υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που μπορεί να συμμερίζονται την αγωνία μας», είπε αρχικά.  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)