to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:06 | 14.02.2017

Οικονομία

«Πράσινο φως» στη χρηματοδότηση 1.526 επενδυτικών σχεδίων στη δράση «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα»

Από τις 5.626 αιτήσεις που υποβλήθηκαν για χρηματοδότηση στη δράση «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» του ΕΣΠΑ, κρίθηκαν επιλέξιμα 1.526 επενδυτικά σχέδια.


Αυτό αναφέρει η Ελληνική Αναπτυξιακή Εταιρία - ΕΛΑΝΕΤ, (Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης Δράσεων του ΕΠΑνΕΚ για τις Περιφέρειες Αττικής, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου) και σημειώνει ότι θα πρέπει, το αργότερο, έως την Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017, οι υποψήφιοι να υποβάλουν τον φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Συγκεκριμένα η ΕΛΑΝΕΤ ενημερώνει ότι μετά τη διαδικασία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και βαθμολόγησης 5.626 αιτήσεων χρηματοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων, με συνολικό αιτούμενο προϋπολογισμό 339.977.954,62 ευρώ, στη δράση «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» του ΕΣΠΑ 2014-2020, καταρτίστηκε από το υπουργείο Οικονομίας, ο προσωρινός κατάλογος δυνητικών δικαιούχων, με 1.526 επιλέξιμα επιχειρηματικά σχέδια, συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού (δημόσια δαπάνη) 86.086.885,35 ευρώ. Ο κατάλογος των επιλέξιμων επιχειρηματικών σχεδίων έχει καταρτιστεί κατά απόλυτη βαθμολογική σειρά, με βάση τη συνολική προς διάθεση συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη ανά ομάδα περιφερειών.

Από το σύνολο των 5.626 αιτήσεων χρηματοδότησης, απορρίφθηκαν ως μη επιλέξιμα:

- 197 επιχειρηματικά σχέδια, με συνολικό αιτούμενο επιλέξιμο προϋπολογισμό 11.496.091,57 ευρώ, τα οποία βρίσκονται στην προκριθείσα σειρά βαθμολογικής κατάταξης και κρίνονται μη επιλέξιμα λόγω μη πλήρωσης των τυπικών προϋποθέσεων συμμετοχής ή/και λόγω εντοπισμού αναφοράς στοιχείων σε οποιοδήποτε πεδίο του επιχειρηματικού σχεδίου

- 3.903 επιχειρηματικά σχέδια, με συνολικό αιτούμενο επιλέξιμο προϋπολογισμό 218.883.218,32 ευρώ, λόγω εξάντλησης της συνολικής προς διάθεση συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης, λόγω βαθμολογίας ή/και προϋπολογισμού κάτω του ορίου, ή/και για άλλο λόγο.

Για τις αιτήσεις χρηματοδότησης των επιχειρηματικών σχεδίων που έχουν εγκριθεί θα πρέπει το αργότερο έως την Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τον φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην έδρα του εταίρου του ΕΦΕΠΑΕ, ανάλογα με την περιφέρεια υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου. Για όσες αιτήσεις χρηματοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων υποβληθούν τα δικαιολογητικά πριν από την καταληκτική ημερομηνία, θα εξετάζονται κατά προτεραιότητα από τον ΕΦΕΠΑΕ και κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης, για όσα επιχειρηματικά σχέδια θεμελιώνεται το δικαίωμα υπαγωγής τους στη δράση θα εκδίδεται άμεσα η σχετική απόφαση ένταξής τους στη δράση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)