to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:41 | 14.12.2018

Κοινωνία

Praksis: Θετικό βήμα η μεταβίβαση των δομών φιλοξενίας ανηλίκων στον ΔΟΜ

Θετικό βλέπει τη μεταφορά στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) της λειτουργίας των Δομών Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, που έως τώρα διαχειρίζεται η ΜΚΟ PRAKSIS, σύμφωνα με την οργάνωση.


Η εξέλιξη με τον ΔΟΜ είναι ένα βήμα, όμως παραμένει μεταβατικό. Πάγια θέση της οργάνωσης παραμένει οι δομές να περάσουν στο κράτος και να αναλάβουν δραστηριότητα οι δήμοι, ανέφερε η πρόεδρος της Praksis, Ντίνα Βαρδαραμάτου, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Όπως εξήγησε, εφόσον τα προγράμματα γίνουν κυβερνητική πολιτική, αυτό θα βοηθήσει και τους ανήλικους στην ένταξη.

Σχετικά με τις καθυστερήσεις στην εκταμίευση των κονδυλίων και τη συνεπακόλουθη αδυναμία της οργάνωσης να καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες των δομών, η αντιπρόεδρος της Praksis, Μαρία Μουδάτσου, εκτίμησε πως ευθύνονται «οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, η τυπολατρία, η εμπλοκή πολλών υπουργείων σε συνδυασμό με ένα πρόγραμμα, που είναι πολύ βαρύ». Η κ. Βαρδαραμάτου συμπλήρωσε πως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες υπάρχουν καθυστερήσεις στην καταβολή χρημάτων στα αντίστοιχα προγράμματα.

Οι εκπρόσωποι της Praksis διευκρίνισαν πως και το ποσό να εκταμιευόταν εγκαίρως, πάλι θα έπρεπε να αποχωρήσουν από τη λειτουργία των δομών. «Ποτέ δεν ήταν πρόθεση της Praksis να κρατήσει τις δομές επ' αόριστον. Εμείς καλύπτουμε κάποια κενά και προσφέρουμε εμπειρία και τεχνογνωσία, δεν θέλουμε να υποκαταστήσουμε το κράτος» τόνισε η κ. Βαρδαραμάτου.

Εδώ και έναν χρόνο, οι άνθρωποι της Praksis πίεσαν με επιστολές και συναντήσεις τις Αρχές. «Έχουμε υπερβεί τα όριά μας, κινηθείτε» τους έγραφαν τον Μάρτιο του 2017. Η ανακοίνωση που εξέδωσαν πριν δύο ημέρες, με την οποία γνωστοποιούσαν την αναστολή της λειτουργίας των δομών, ήταν η τελευταία λύση και το υπουργείο ήταν ενήμερο, όπως σημειώνουν. Η δημοσιότητα είχε αποτέλεσμα, όπως φάνηκε, και το υπουργείο Οικονομικών επισπεύδει τις διαδικασίες εξόφλησης, ενώ βρέθηκε και η λύση του ΔΟΜ.

Αίτημα της οργάνωσης είναι να εντάξει ο ΔΟΜ όλο το εργατικό δυναμικό, που ήδη υπάρχει, στη λειτουργία των δομών.
 

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

tags: Praksis

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)