to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:54 | 28.04.2015

Κοινωνία

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συνέλευση κατοίκων για τον λόφο του Φιλοπάππου

Περισσότεροι από 200 κάτοικοι συμμετείχαν στην συνέλευση και πολλοί από αυτούς πήραν τον λόγο.


Παρά το μακρύ διάστημα κατά το οποίο δεν είχαν γίνει συνελεύσεις ή άλλες δημόσιες δραστηριότητες των κατοίκων για τα ζητήματα του λόφου μας η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Περισσότεροι από 200 κάτοικοι συμμετείχαν στην συνέλευση και πολλοί από αυτούς πήραν τον λόγο. Η συνέλευση ξεκίνησε με ενημερώσεις εφ’ όλης της ύλης για τα ζητήματα που αφορούν το έργο Πικιώνη, την συντήρηση και προστασία του και την επαναλειτουργία του αναπαυτηρίου-καφενείου, το θέμα της απόπειρας περίφραξης της Πνύκας τον περασμένο Ιανουάριο, τρείς μέρες πριν τις εκλογές, τις αυθαιρεσίες του εστιατορίου του Διονύσου, τις νομικές ενέργειες και το φόβο πώλησης μέσω ΤΑΙΠΕΔ τόσο του κτιρίου όσο και της απώλειας του οικοπέδου των 13 στρεμμάτων όπου και βρίσκεται και τα οποία ανήκουν στον Δήμο Αθηναίων. Επίσης υπήρξε ενημέρωση για το θέμα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που κατακλύζουν και εξαπλώνονται στις γύρω περιοχές όσο και για το πράσινο του λόφου που έχει αφεθεί στην τύχη του μαζί με τα αντιδιαβρωτικά έργα και τον εξοπλισμό αναψυχής (τραπέζια, πάγκους κλπ).
Από την συνέλευση βγήκε ψήφισμα το οποίο θα δημοσιευτεί μετά τις προσθήκες και αλλαγές που προέκυψαν από την συζήτηση. Θα υπάρξει και συνέχεια τόσο με νέα συνέλευση όσο και με επαφές επιτροπών με τον Δήμο Αθηναίων και την υπηρεσία πρασίνου αλλά και με το υπουργείο Πολιτισμού για ενημέρωση και πίεση για την ικανοποίηση των αιτημάτων των κατοίκων.

Photo0168

 
 

******

Το ΨΗΦΙΣΜΑ της ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ

Η συνέλευση κατοίκων που συνήλθε στον Άγιο Δημήτρη Λουμπαρδιάρη την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 στις 12.00 μμ δηλώνει τις θέσεις της για τα πιο κάτω θέματα:

ΕΡΓΑ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΙΚΙΩΝΗ:
-Το καφενείο, ο Λουμπαρδιάρης και τα λιθόστρωτα πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα.
-Το καφενείο πρέπει να ξαναλειτουργήσει  όπως τόχε σχεδιάσει ο δημιουργός του Δημήτρης Πικιώνης: να είναι λιτό και προσιτό σε όλον τον κόσμο.

ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ-ΚΑΓΚΕΛΑ:  Η ελεύθερη πρόσβαση στους λόφους έχει κερδηθεί με αγώνα των κατοίκων. Το βαθύ κράτος επιμένει να κλείσει τους λόφους.  Η Αρχαιολογική Υπηρεσία με δική της πρωτοβουλία επιχείρησε να περιφράξει 100 στρέμματα στο λόφο της Πνύκας δύο μέρες πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Να πάρει θέση ο Υπουργός Πολιτισμού για το θέμα της ελεύθερης πρόσβασης στους λόφους Φιλοπάππου και την ενσωμάτωση τους στην ζωή της πόλης μας. Η ελεύθερη πρόσβαση απηχεί το πνεύμα του Πικιώνη ο οποίος οραματίστηκε και υλοποίησε την πρώτη πραγματική Ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων Ακρόπολης και Φιλοπάππου.

ΔΙΟΝΥΣΟΣ Ο ΕΟΤ και η ΖΟΝΑΡΣ: (η εταιρεία που νοικιάζει τον Διόνυσο) με τη σιωπηρή συνέργεια του Δήμου Αθηναίων και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας:
– τον Ιούλιο 2014, παραχάραξαν το νομικό καθεστώς της περιοχής
– απέκρυψαν τα 600 τμ που έχουν χαρακτηριστεί από την Πολεοδομία ‘αυθαίρετα εντός αρχαιολογικού χώρου’.
Ο στόχος ήταν να ανοίξει ο δρόμος για να πουληθεί ο Διόνυσος μέσω ΤΑΙΠΕΔ (το πραγματικό του νομικό καθεστώς αποκλείει αυτή τη πώληση).

ΖΗΤΟΥΜΕ:
-να εφαρμοστεί ο νόμος όσον αφορά τα 600τμ αυθαιρέτων του Διονύσου
-ο Δήμος Αθηναίων, που πλήρωσε για να απαλλοτριωθεί η περιοχή του Διονύσου,  να την εγγράψει επιτέλους στη περιουσία του και να τη δηλώσει στο Κτηματολόγιο

Η σιωπή της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και του Δήμου Αθηναίων για τα σκάνδαλα του Διονύσου τους κάνει συνένοχους με τη Διαπλοκή.
Οι κάτοικοι δεν θα αφήσουν να πουληθούν κομμάτια του Λόφου.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ: Να εκπονηθεί και να εφαρμοστεί συνολική κυκλοφοριακή μελέτη για τις περιοχές της Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων για να αναβαθμιστούν οι γειτονιές και να εξυπηρετείται σωστά ο τουρισμός.

ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ: απειλούν την κατοίκηση γύρω από το Λόφο καθώς και την Ενοποίηση των Αρχαιολογικών Χώρων μετατρέποντας την περιοχή σε ένα τεράστιο διασκεδαστήριο και εκτοπίζοντας κάθε άλλη οικονομική δραστηριότητα και υγιή χρήση. Τί κάνει ο Δήμος Αθηναίων; Τί  κάνουν τα Υπουργεία Περιβάλλοντος / Πολιτισμού;

ΠΡΑΣΙΝΟ: Ζητάμε φυτεύσεις και συντήρηση στις οδεύσεις μέσα στο λόφο, τα αντιδιαβρωτικά, τα παγκάκια τα τραπέζια: Ελάχιστο κόστος-μεγάλη απόδοση για την ποιότητα ζωής. Τί κάνει ο Δήμος Αθηναίων;

Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΛΟΦΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)