to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:22 | 26.06.2015

Κοινωνία

Πραγματοποιήθηκε 4η Πανελλαδική Συνάντηση των αυτοδιαχειριζόμενων Κοινωνικών Ιατρείων & Φαρμακείων Αλληλεγγύης (Κ.Ι.Φ.Α.)

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Κορίνθου διοργάνωσε, στην πόλη της Κορίνθου το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Ιουνίου, την 4η Πανελλαδική Συνάντηση των αυτοδιαχειριζόμενων Κοινωνικών Ιατρείων & Φαρμακείων Αλληλεγγύης (Κ.Ι.Φ.Α.).


Τα Κ.Ι.Φ.Α. από διάφορες περιοχές της χώρας μετέφεραν την εμπειρία τους αναφορικά με το ζήτημα του συνεχιζόμενου αποκλεισμού των ανασφάλιστων από την περίθαλψη και τη φροντίδα υγείας, συμπεριλαμβανομένων και των μεταναστών χωρίς χαρτιά.

Δηλώνουν προς κάθε κατεύθυνση ότι θα εντείνουν τον αγώνα τους για δημόσιο, δωρεάν, ποιοτικό και κοινωνικά ελεγχόμενο σύστημα υγείας για όλους τους κατοίκους αυτής της χώρας ανεξάρτητα από φυλή, φύλο, ηλικία, θρησκεία, εθνική καταγωγή, οικονομική κατάσταση, ασφαλιστική κάλυψη και εργασιακό καθεστώς.

Τα Κ.Ι.Φ.Α. απαιτούν από την κυβέρνηση να λάβει όλες τις πολιτικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες που χρειάζονται για την άμεση υλοποίηση της άρσης όλων των αποκλεισμών στην υγεία, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση και γραφειοκρατικά κωλύματα με γενναία χρηματοδότηση και στήριξη του ΕΣΥ με προσωπικό και υποδομές.

Το Σάββατο 20 Ιουνίου στα πλαίσια της παραπάνω Πανελλαδικής Συνάντησης πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Κόρινθο μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης, με τη συμμετοχή των Θανάση Παπακωνσταντίνου, Ματούλας Ζαμάνη και Γιάννη Χαρούλη, καθώς και των τοπικών συγκροτημάτων “γκαstαpbeιtep” και “swingEΣ” τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την ενίσχυση των σκοπών του Κ.Ι.Α. Κορίνθου.

Η επιτυχής διοργάνωση, τόσο της συνάντησης όσο και της συναυλίας, οφείλεται στη δραστηριοποίηση των δεκάδων εθελοντών του Κ.Ι.Α. Κορίνθου και των χιλιάδων συμπολιτών μας που στήριξαν με την παρουσία τους αλλά και με όποιον άλλον τρόπο μπορούσαν  την εκδήλωση.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Κορίνθου θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη για να μην υπάρχει κανένας ανασφάλιστος χωρίς πρόσβαση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας ενώ ταυτόχρονα, και για όσο το επίσημο κράτος είναι απόν, θα συνεχίσει να περιθάλπει αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας.

Καλούμε όλους εσάς, από τον πιο νέο μέχρι τον πιο ηλικιωμένο, να δώσετε μαζί μας τη μάχη για να μπορέσει και να κερδηθεί και να μην τολμήσει ποτέ κανείς να αμφισβητήσει το δικαίωμα όλων των ανθρώπων σε δημόσια και δωρεάν υγεία.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)