to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:24 | 09.07.2013

Πολιτική

Το πραγματικό νόημα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Του Κώστα Καββαδία*


Ξεκινάει λοιπόν το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο κλειστό του Τάε Κβο Ντο. Το συνέδριο αυτό οφείλει να έχει ως στόχο την έκφραση του οράματος των εκατοντάδων χιλιάδων αριστερών και δημοκρατικών ανθρώπων για την ενότητα της Αριστεράς, για έναν άλλο δρόμο έξω από τα Μνημόνια και το νεοφιλελευθερισμό. Ένα όραμα το οποίο έχει τις ρίζες στο πονεμένο παρελθόν. Τότε που χιλιάδες αριστεροί φακελώνονταν, εξορίζονταν, δολοφονούνταν για ένα καλύτερο αύριο για το λαό μας. Τότε που χιλιάδες σύντροφοι κατηγορούνταν  για προδότες της Πατρίδας τους και κατάσκοποι επειδή τολμούσαν να προβάλουν έναν άλλο δρόμο, αυτόν της Δημοκρατίας.

Αυτές τις μέρες, λοιπόν, σύντροφοι και συντρόφισσες, τα ιδανικά μας και οι αξίες μας πρέπει να είναι επικεντρωμένες σε εκείνες τις εποχές και με οδηγό το τότε να προχωρήσουμε στο σήμερα.  Να διορθώσουμε τα λάθη του παρελθόντος αλλά να μην ξεχάσουμε την αγωνιστική μας ιστορία. Με αυτό το σκεπτικό συμμετείχαμε στα κινήματα που δημιουργήθηκαν ενάντια στις κυβερνήσεις του Μνημονίου και στα οποία οι δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς πρωταγωνίστησαν εκφράζοντας τον κόσμο της εργασίας,  ηγεμονεύοντας ιδεολογικά και δίνοντας ξεκάθαρα προτάγματα. «Ανατροπή της Κυβέρνησης, ανατροπή των Μνημονιακών πολιτικών. Πρώτα οι κοινωνικές ανάγκες, πρώτα ο άνθρωπος». Αυτό μας έκανε χρήσιμους για τον κόσμο, και την ίδια στιγμή επικίνδυνους για αυτούς.

Για αυτό το λόγο το επερχόμενο συνέδριο είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να συζητήσουμε με τον κόσμο που πιστεύει σε εμάς, να ανταλλάξουμε απόψεις, να καταστήσουμε σαφές πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει προτάσεις για ένα καλύτερο αύριο. Δεν πρέπει να φοβηθούμε τις μάζες, δεν μπορούμε για άλλη μια φορά να κλειστούμε στα κομματικά  γραφεία μας, επιθυμώντας να διατηρήσουμε τους μηχανισμούς μας. Είναι απαραίτητο να αντιληφθούμε πως με το ιδρυτικό συνέδριο αρχίζει κάτι καινούργιο, κάτι πρωτόγνωρο που για να πετύχει χρειάζεται τον αγώνα και τη συμμετοχή όλων μας. Οφείλουμε να τελειώσουμε αυτό που αρχίσαμε στις 17 Ιούνη. Οφείλουμε να πάρουμε το ρίσκο της διάλυσης των συνιστωσών μας, να περάσουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών στο ΣΥΡΙΖΑ των ενεργών μελών. Όσο βεβιασμένο και αν φαίνεται, τόσο είναι γεγονός ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο για τον απλό λόγο ότι οι απέναντι δεν περιμένουν εμάς αντιθέτως συνεχίζουν τις καταστροφικές πολιτικές τους, περικόπτοντας μισθούς, απολύοντας, οδηγώντας ανθρώπους στην εξαθλίωση και στην αυτοκτονία. Δεν θα αφήσουμε την πραγματικότητα να μας ξεπεράσει. Θα είμαστε εμείς αυτοί που θα γράψουν την ιστορία.

  Είμαστε έτοιμοι να εκφράσουμε την αγωνία, την αγανάκτηση εκατομμυρίων ανθρώπων, είμαστε έτοιμοι για τη Κυβέρνηση της Αριστεράς. Το χρωστάμε σε αυτούς που πιστεύουν σε εμάς,  το χρωστάμε σε αυτούς που σκοτώθηκαν για το όραμα της ενωμένης Αριστεράς, το χρωστάμε στο πληττόμενο λαό. Εμπρός για τον Σοσιαλισμό του 21ου αιώνα.

 *Mέλος της Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΑΕΙ Ρεθύμνου και φοιτητής του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)