to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:15 | 04.08.2017

Πολιτική

Πρ. Παυλόπουλου στο «Χαμόγελο του Παιδιού»: Η αρχή της Αλληλεγγύης είναι όρος για να μπορέσει η Ε.Ε. να παίξει το ρόλο της

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδού» Κωσταντίνος Γιαννόπουλος ο οποίος και τον ενημέρωσε για το έργο του συλλόγου.


Ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε πως πολιτική του Κράτους και ιδίως η φορολογική πολιτική απέναντι σε τέτοιες οργανώσεις πρέπει να είναι ανάλογη καθώς όπως είπε «η ειδική μεταχείριση, ιδιαίτερα στα θέματα της φορολογίας, που πρέπει να έχουν Οργανώσεις όπως το ‘Χαμόγελο του Παιδιού', είναι συνταγματική επιταγή». Οπως είπε, «το Σύνταγμα ορίζει στο άρθρο 4 ότι τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα πρέπει να συμβάλλουν στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους και, βεβαίως, ανάλογα με την αποστολή την οποία έχει καθένας» προσθέτοντας πως δεν μπορεί να εξομοιώνονται πράγματα τα οποία δεν είναι όμοια. «Ξέρω ότι έχετε σε αυτόν τον τομέα και εσείς και όλες οι Οργανώσεις που αναπτύσσουν αυτή την δραστηριότητα τη συμπαράσταση και πιστεύω ότι θα λυθεί αυτό το ζήτημα» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφερόμενος στην ανάγκη αλληλεγγύης που πρέπει να υπάρχει. 

«Αντιλαμβανόμαστε όλοι στην Ευρώπη ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνον ελληνικό. Είναι ευρύτερο. Αντιλαμβανόμαστε επίσης ότι η αρχή της Αλληλεγγύης δεν είναι μία αφηρημένη έννοια. Είναι ένας κανόνας με πλήρη ισχύ ο οποίος, ιδίως σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς, πρέπει να λειτουργήσει για να μπορέσει η Ε.Ε. να παίξει το ρόλο της, δεδομένου ότι ο ρόλος της είναι ιδιόμορφος. Έχει αρχές και αξίες η Ευρώπη τις οποίες οφείλει να υπηρετήσει και, βεβαίως, το επίκεντρό της -το λέγω κουραστικά πολλές φορές- είναι ο 'Ανθρωπος. Χαίρομαι γιατί έχετε αυτού του είδους την συμπαράσταση και την αναγνώριση. Και αυτό ας είναι μία επιπλέον δύναμη για να μπορέσετε να φέρετε σε πέρας την αποστολή σας» τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος. 

Από την πλευρά του ο κ. Γιαννόπουλος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον χρόνο του και τη στήριξή του επισημαίνοντας πως ο Συλλογος για το πρώτο εξάμηνο του 2017, με πιστοποιημένες διαδικασίες, κάλυψε πάνω από 60.000 παιδιά στους τομείς της υγείας, βίας, κατά της βίας, προληπτικά και κατασταλτικά, στα θέματα εξαφάνισης. Ο κ. Γιαννόπουλος ανακοίνωσε μάλιστα πως το ‘Χαμόγελο του Παιδιού', έλαβε πριν από λίγες μέρες μετά από μια διαδικασία ενός χρόνου ελέγχου και πιστοποιημένων διαδικασιών, από την DG ECO της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αυτό που λέγεται Framor Partnership Agreement. 

«Δηλαδή, είμαστε κατευθείαν πλέον συνέταιροι-συνεργάτες με την ECO, όπου μπορούμε να αξιοποιήσουμε δυνάμεις για θέματα έκτακτης ανάγκης, για θέματα αντιμετώπισης προσφυγικού κλπ., καθώς επίσης μέσα απ' αυτή τη διαδικασία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα» τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος προσθέτοντας πως «υπάρχει μια κατανομή δαπανών που δείχνει την ευρωστία του ‘Χαμόγελου' από πλευράς αντιμετώπισης, την αγωνία μας να εξασφαλίσουμε πόρους και μέσα απ' αυτήν την ατμόσφαιρα, την οποία θα ήθελα να κρατήσω, της πάλης και της προσπάθειας μιας ολόκληρης κοινωνίας να κρατήσει τα παιδιά ψηλά. Γιατί αυτό που λέμε είναι ότι «τα παιδιά είναι το παρόν για να μπορέσουμε να έχουμε το μέλλον». Ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» εξέφρασε την αγωνία του για το γεγονός ότι διαχρονικά ο Σύλλογος καλείται να πληρώσει φόρους, ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας.

«Προσπαθούμε να πείσουμε, υπάρχουν κάποια αυτιά που μας ακούνε, αλλά δεν υπάρχει η ολοκλήρωση της διάθεσης. Ευτυχώς το ‘Χαμόγελο του Παιδιού' ποτέ δεν είχε κομματική ή άλλη εξάρτηση, άρα διαχρονικά είμαστε με την εκάστοτε κυβέρνηση και θεσμικά υπηρετούμε αυτές τις διαδικασίες. Αλλά είναι άδικο, κύριε Πρόεδρε, να βρισκόμαστε σε τέτοια διαδικασία» δήλωσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)