to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το πουλόβερ ξηλώνεται

Πάνω από έξι μήνες τώρα ο Κ. Μητσοτάκης και το σύστημα Μαξίμου έχουν επιδοθεί σε ένα κρεσέντο κινήσεων πανικού που βάλλουν ευθέως κατά των θεσμών


Η αλήθεια έχει ένα «κακό». Είναι πεισματάρα. Όσο βαθιά κι αν τη θάψεις, στο τέλος θα βρει τον δρόμο προς το φως. Το ίδιο ισχύει και με τη Δημοκρατία. Οι ρίζες της είναι βαθιές. Μπορεί η εξουσία να την κακοποιεί, όμως πάντα αντιστέκεται, παλεύει και υπερασπίζεται τον εαυτό της. Πάνω από έξι μήνες τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου με όλες τις παραφυάδες του έχουν επιδοθεί σε ένα κρεσέντο κινήσεων πανικού που βάλλουν ευθέως κατά των θεσμών, της Βουλής, της Δικαιοσύνης, του Κράτους Δικαίου, της ίδιας της Δημοκρατίας. Μεθοδεύσεις που παραπέμπουν σε μπανανία ή σε κόζα νόστρα.

Σίγουρα όχι σε ευνομούμενη, δυτική, φιλελεύθερη ευρωπαϊκή Δημοκρατία. Όλα αυτά προκειμένου να προστατευτεί ο εγκέφαλος του σκοτεινού παρακράτους των παρακολουθήσεων, νόμιμων και παράνομων: ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Ελα όμως που το πουλόβερ πλέον ξηλώνεται για τα καλά. Η αντισυνταγματική παρέμβαση Ντογιάκου, που δρα ως ενεργούμενο του Μεγάρου Μαξίμου, έπεσε στο κενό. Η ΑΔΑΕ και ο επικεφαλής της Χρήστος Ράμμος επέλεξαν τον δρόμο της αξιοπρέπειας, εκπληρώνοντας το κατά το σύνταγμα έργο της Αρχής. Ο Τασούλας, ως κομματάρχης του Μητσοτάκη, συνέχισε στην απαξίωση και τον εξευτελισμό τού Κοινοβουλίου.

Πλέον, ωστόσο, η αλαζονεία και ο κυνισμός τους δεν αρκούν για να φιμώσουν την αλήθεια. Είτε τον καλέσει είτε όχι, η Ν.Δ. θα πιει το πικρό ποτήρι. Ακόμα και με τον δικό τους νόμο, η ΑΔΑΕ υποχρεούται να ενημερώσει τόσο τη Βουλή όσο και τους πολιτικούς αρχηγούς. Μια άλλη ανεξάρτητη Αρχή, αυτή της Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, διερευνά τις επιμολύνσεις κινητών τηλεφώνων με το παράνομο λογισμικό Predator.

Όπως έγινε μάλιστα γνωστό, τουλάχιστον 20 πολίτες -η έρευνα συνεχίζεται- έλαβαν SMS παγίδα. Η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της Θεσμών και Διαφάνειας. Και σε αυτήν την περίπτωση κανένα απόρρητο για λόγους «εθνικής ασφάλειας» δεν μπορεί να απαγορεύσει την ενημέρωση της Βουλής και των κομμάτων. Ό,τι κι αν κάνει ο Μητσοτάκης, η αλήθεια θα λάμψει, η Δημοκρατία και το δίκαιο θα επιβληθούν.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)