to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

1:08 | 02.07.2014

πηγή: Ναυτεμπορική

Διεθνή

ΠΟΥ: Στους 467 οι νεκροί από τον ιό Έμπολα στη δυτική Αφρική

Το ξέσπασμα του ιού Έμπολα στη Δυτική Αφρική έχει πλήξει ορισμένες από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, με διάτρητα σύνορα και ανεπαρκή συστήματα υγείας, καθώς και περιοχές που μαστίζονται από τον πόλεμο ή την κακοδιοίκηση.


Ο αριθμός των θανάτων που αποδίδονται στην επιδημία του ιού Έμπολα ο οποίος πλήττει τη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε ανήλθε σε 467 μέχρι τη Δευτέρα επί του συνόλου των 759 γνωστών κρουσμάτων, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Τα στοιχεία περιλαμβάνουν επιβεβαιωμένα, πιθανά και ύποπτα κρούσματα του θανατηφόρου ιού.

Σε προηγούμενη ενημέρωσή του την 23η Ιουνίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπολόγιζε τον αριθμό των νεκρών από τον Έμπολα σε 399 επί ενός συνόλου 635 κρουσμάτων.

Η αύξηση 17% στους θανάτους από τον ιό και 20% στα κρούσματα μέσα σε μόλις μια εβδομάδα κάνει πιο επείγουσα την έκτακτη συνάντηση των 11 υπουργών Υγείας των χωρών της Δυτικής Αφρικής στην Άκρα της Γκάνας, την Τετάρτη και την Πέμπτη. Η συνάντηση έχει στόχο να υπάρξει συντονισμός σε περιφερειακό επίπεδο στις προσπάθειες για τον περιορισμό του Έμπολα.

Το ξέσπασμα του ιού Έμπολα στη Δυτική Αφρική έχει πλήξει ορισμένες από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, με διάτρητα σύνορα και ανεπαρκή συστήματα υγείας, καθώς και περιοχές που μαστίζονται από τον πόλεμο ή την κακοδιοίκηση.

Ο ΠΟΥ ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι τρεις είναι οι κύριοι παράγοντες που συμβάλλουν στην εξάπλωση της νόσου. Οι ταφές των θυμάτων βάσει των ηθών και των εθίμων των αγροτικών κοινοτήτων, το γεγονός πως οι περιοχές γύρω από τις πρωτεύουσες της Γουινέας και της Λιβερίας είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένες, καθώς και οι εμπορικές και κοινωνικές δραστηριότητες κατά μήκος των συνόρων των τριών χωρών.

«Ο περιορισμός αυτής της επιδημίας απαιτεί μια ισχυρή αντίδραση», συντονισμένη και ιδίως στις περιοχές των συνόρων, τόνισε ο ΠΟΥ.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)