to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:27 | 12.05.2017

Πολιτική

«Πού πηγαίνεις, Ευρώπη, των ανισοτήτων και του χάσματος Βορρά - Νότου;»

«Quo vadis, Ευρώπη; Πού πηγαίνεις, Ευρώπη, με τις μεγαλύτερες ανισότητες και τα πλεονάσματα του Βορρά να αντιστοιχούν στα ελλείμματα του Νότου;». Το ερώτημα αυτό έθεσε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος, μιλώντας στη Σύνοδο των Προέδρων των Κοινοβουλίων των χωρών της Μεσογείου, στη Ρώμη, όπου συμμετέχει εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Νίκο Βούτση


«Quo vadis, Ευρώπη; Πού πηγαίνεις, Ευρώπη, με τις μεγαλύτερες ανισότητες και τα πλεονάσματα του Βορρά να αντιστοιχούν στα ελλείμματα του Νότου;». Το ερώτημα αυτό έθεσε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος, μιλώντας στη Σύνοδο των Προέδρων των Κοινοβουλίων των χωρών της Μεσογείου, στη Ρώμη, όπου συμμετέχει εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Νίκο Βούτση. 

Ο Γιώργος Βαρεμένος τόνισε ότι η ανεργία, που πλήττει με ιδιαίτερη αγριότητα νέους, γυναίκες και εργαζομένους άνω των 55 ετών, είναι απαράδεκτη όχι μόνον επειδή υπονομεύει την κοινωνική συνοχή, αλλά και επειδή αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της Δημοκρατίας. «Είτε θα δημιουργήσουμε μια δικαιότερη Ευρώπη και έναν δικαιότερο κόσμο», είπε, «είτε θα συνεχίσουμε με το δόγμα business as usual, ΄΄οι δουλειές μας ως συνήθως΄΄, και θα οδηγηθούμε σε δραματικές κοινωνικές εξελίξεις».

«Δεν έχουμε δικαίωμα να δημιουργήσουμε μια χαμένη γενιά και ελπίζω ότι δεν θα το πράξουμε», είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα «παραμένει μια νησίδα σταθερότητας στα ταραγμένα νερά της Μεσογείου και, παρά τις δυσκολίες της, συμπεριφέρθηκε στο Προσφυγικό με βάση την αρχαιοελληνική παράδοση της φιλοξενίας». 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)