to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:05 | 05.06.2018

Κοινωνία

Πού οφείλεται η διακοπή υδροδότησης την Κυριακή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Λόγω υποχρεωτικής μετατόπισης αγωγού και όχι λόγω βλάβης η διακοπή υδροδότησης την Κυριακή στο κέντρο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΥΑΘ, Γ.Κρεστενίτη


Στην υποχρεωτική διακοπή υδροδότησης στην περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης από τα μεσάνυχτα του ερχόμενου Σαββάτου έως τις 3 μετά το μεσημέρι της Κυριακής αναφέρθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης της πόλης (ΕΥΑΘ Α.Ε.), Γιάννης Κρεστενίτης, μιλώντας το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM». Ο κ. Κρεστενίτης διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για εργασίες αποκατάστασης κάποιας βλάβης, αλλά για μετατόπιση αγωγού ύδρευσης, η οποία κρίνεται απαραίτητη για τη συνέχιση των έργων του μετρό στην περιοχή "Σταθμός Βενιζέλου".

«Δεν είναι βλάβη. Δεν θα διακοπεί το νερό για κάποια αποκατάσταση ζημιών. Πρέπει να γίνει μετατόπιση του αγωγού, περνάει από το χώρο του σταθμού Βενιζέλου και εμποδίζει τις εργασίες για το μετρό. Αναγκαστικά πρέπει να μετατοπιστεί για την ολοκλήρωση του έργου» σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, επισημαίνοντας ότι η ΕΥΑΘ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Αττικό Μέτρο ΑΕ.

Ο κ. Κρεστενίτης επισήμανε ότι το χρονοδιάγραμμα της διακοπής μελετήθηκε προσεκτικά μετά από συνεννόηση με τους επαγγελματίες της πόλης, προκειμένου να μην υπάρξουν σοβαρές δυσλειτουργίες στα καταστήματα αλλά και στα νοικοκυριά. «Έχουμε έρθει σε επαφή με τους επαγγελματίες του κέντρου, προσπαθούμε να ειδοποιήσουμε όλους τους κατοίκους, υπάρχουν πάρα πολλά καταστήματα εστίασης, αυτή είναι ίσως και η κατάλληλη ώρα με τις μικρότερες δυνατές απώλειες», υπογράμμισε.

Η διακοπή υδροδότησης περιοχής του κέντρου της Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 από τα μεσάνυχτα έως τις 15:00 αφορά το νοητό τετράγωνο από την Εγνατία μέχρι την παραλιακή Λ. Νίκης και από την Δωδεκανήσου μέχρι την οδό Αγγελάκη, όπως επισήμανε ο κ.Κρεστενίτης. Συγκεκριμένα, διακοπή νερού θα έχει η περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Αγγελάκη, Εγνατία, Μοναστηρίου, Αναγεννήσεως, 26ης Οκτωβρίου και Λεωφόρου Νίκης.

Ο κ. Κρεστενίτης επισήμανε ότι προτεραιότητα, μετά τη μεγάλη ζημιά του δικτύου τον περασμένο Μάρτιο, αποτελεί η επόμενη φάση της εγκατάστασης επεξεργασίας νερού στη Θεσσαλονίκη ενώ παράλληλα μελετάται η δυνατότητα εκτέλεσης επισκευών χωρίς να γίνει διακοπή του δικτύου. «Η επόμενη φάση της εγκατάστασης επεξεργασίας νερού είναι κάτι που έπρεπε να γίνει δεκαετίες πριν. Εμείς έχουμε καταθέσει το σχετικό φάκελο και είμαστε σε επαφή με την Περιφέρεια προκειμένου η χρηματοδότηση του να εγκριθεί. Θα είναι καθοριστικό αυτό, για τις επισκευές στο δίκτυο της Αραβησσού» σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Α.Ε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

tags: ΕΥΑΘ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)