to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:22 | 22.03.2022

Διεθνή

ΠΟΥ: Η Ελλάδα κατάργησε πολύ «βάναυσα» τα μέτρα για τον κορωνοϊό

«Καμπανάκι» ΠΟΥ για την αύξηση κρουσμάτων στην Ελλάδα και για την απότομη άρση των περιοριστικών μέτρων


«Καρφιά» και προς την ελληνική κυβέρνηση για την άρση των περιοριστικών μέτρων την ώρα που τα κρούσματα αυξάνονται άφησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Χανς Κλούγκε σημείωσε ότι αρκετές από τις ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, κατάργησαν πολύ «βάναυσα» τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού και τώρα βλέπουν αύξηση των κρουσμάτων, που πιθανότατα οφείλεται στην πιο μεταδοτική παραλλαγή BA2.

«Οι χώρες στις οποίες βλέπουμε ιδιαίτερη αύξηση είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία, η Ελλάδα, η Κύπρος, η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία» σημείωσε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Όπως τόνισε ταυτόχρονα, ο κύριος λόγος πίσω από την αύξηση είναι πιθανότατα η παραλλαγή BA2, η οποία είναι πιο μεταδοτική, αλλά όχι πιο επικίνδυνη από άλλες παραλλαγές. Αλλά «οι χώρες αυτές, ήραν βάναυσα τους περιορισμούς στη διασπορά, από πάρα πολλούς σε πολύ λίγους», είπε.

Παράλληλα ανέφερε ότι η πανδημία του κορωνοϊού βρίσκεται σε έξαρση σε 18 από τις 53 χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας του ΠΟΥ, δηλώνοντας ωστόσο «αισιόδοξος αλλά σε εγρήγορση».

Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του ΠΟΥ, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του Covid στην Ευρώπη μειώθηκε απότομα μετά από μια κορύφωση στα τέλη Ιανουαρίου, αλλά από τις αρχές Μαρτίου αυξάνεται και πάλι.

Τις τελευταίες επτά ημέρες έχουν αναφερθεί περισσότερα από 5,1 εκατομμύρια νέα κρούσματα και 12.496 θάνατοι στην ευρωπαϊκή περιοχή του ΠΟΥ.

Αυτό ανεβάζει τον αριθμό των κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας σε σχεδόν 194,4 εκατομμύρια και τον αριθμό των θανάτων σε πάνω από 1,92 εκατομμύρια.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)