to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:44 | 03.11.2022

Πολιτική

Ποθεν έσχες Μητσοτάκη: Στις «καλένδες» μαζί με την υπόθεση Πάτση

Κάλυψαν τα στοιχεία προκειμένου να αρχειοθετηθεί εν κρυπτώ το παράνομο πόθεν έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους - Δείτε τα έγγραφα


Αίσθηση και πολλά ερωτήματα προκαλεί η αποκάλυψη ότι αρχειοθετήθηκε το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη μαζί με του Ανδρέα Πάτση, αφού πρώτα φρόντισαν να κρύψουν τα στοιχεία τους. Σύμφωνα με το documentonews.gr, όλα έγιναν πριν από ένα μήνα κατόπιν εισήγησης του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Παππαδά προς την αρμόδια επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Πέμπτης, έγινε γνωστό ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Παππαδάς εισηγήθηκε προς την επιτροπή, η υπόθεση του πόθεν έσχες του Ανδρέα Πάτση να παραπεμφθεί στην εισαγγελία. Ωστόσο, σύμφωνα με το documentonews.gr, πριν από περίπου ένα μήνα ήταν ο ίδιος αντεισαγγελέας που τήρησε εντελώς διαφορετική στάση, όταν ήταν αυτός που εισηγήθηκε, η επιτροπή να αρχειοθετήσει τις υποθέσεις των παράνομων δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης που υπέβαλε τόσο το πρωθυπουργικό ζεύγος, όσο και ο Ανδρέας Πάτσης. Και μάλιστα, την ίδια ημέρα.

Το documentonews.gr έχει στην κατοχή του τα πρακτικά από τα αποτελέσματα μέρους τακτικού ελέγχου, που πραγματοποίησε η επιτροπή πόθεν έσχες για τα φορολογικά έτη 2015 έως 2019. Η επίμαχη λίστα φέρει υπογραφή 26 Σεπτεμβρίου 2022. Εισηγητής είναι ο αντεισαγγελέας Βασίλης Παππαδάς. Στην επίμαχη λίστα συμπεριλαμβάνονται 1.075 ονόματα. Δηλαδή η επιτροπή έπρεπε μέσα σε μια ημέρα να κρίνει κατά πόσο υπάρχει παραβίαση νόμου σε 1.075 υποθέσεις. Μάλιστα σε κάθε ελεγχόμενο αναγράφονται απλά τα αρχικά του ονόματος και του επιθέτου του, καθώς και τα τελευταία τέσσερα ψηφία του ΑΦΜ του.

Πιο συγκεκριμένα, στην επίμαχη λίστα βρίσκεται ένας ελεγχόμενος με τα αρχικά Μ.Κ. Τα τελευταία τέσσερα ψηφία του ΑΦΜ του συγκεκριμένου ελεγχόμενου (1944) ταυτίζονται με του Κυριάκου Μητσοτάκη.

(φωτ.:DOCUMENTONEWS.GR)

Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με την περίπτωση του Ανδρέα Πάτση, όπου σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ελεγχόμενος με αρχικά Π.Α. κι ενώ τα τελευταία τέσσερα ψηφία του ΑΦΜ (1078) του συγκεκριμένου ταυτίζονται με αυτά του Ανδρέα Πάτση.

(φωτ.:DOCUMENTONEWS.GR)

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 8, παράγραφος 1 του νόμου 3213/2003, ο οποίος αφορά τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, ο πρωθυπουργός, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων, οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές ανάμεσα στα πολιτικά πρόσωπα στα οποία «απαγορεύεται η συμμετοχή στη διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών που έχουν έδρα πραγματική ή καταστατική στην αλλοδαπή είτε αυτοπροσώπως είτε με παρένθετα πρόσωπα». Σύμφωνα με την παράγραφο 4 του ίδιου άρθρου, στα παρένθετα πρόσωπα λογίζονται μεταξύ άλλων «οι σύζυγοι και οι εν διαστάσει σύζυγοί τους και τα πρόσωπα, με τα οποία έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης».

«Ζούμε για μια ακόμη φορά την κατάπτωση του Κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας»

Το παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παύλος Πολάκης και συνεχίζει «το ανακριβές Πόθεν Έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους, για το οποίο είχα απευθυνθεί στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, αρχειοθετήθηκε σε μια διαδικασία του «σωρού», όπως αποκαλύπτει με σημερινό άρθρο της η εφημερίδα Documento».

Συγκεκριμένα, καταγγέλλει πως τα μέλη της Επιτροπής Πόθεν Έσχες ψήφισαν την αρχείοθέτηση 1075 υποθέσεων χωρίς καν να συζητηθούν

«Προκειμένου απ’ ό,τι φαίνεται να καλύψουν τον κ. Μητσοτάκη, αρχειοθέτησαν στην ίδια διαδικασία και την υπόθεση Πάτση»

Ο βουλευτής, καταγγέλλει το αδιανόητο: έβαλαν στο «συρτάρι» και το σκάνδαλο Πάτση

Για να καλύψουν τον Μητσοτάκη αρχειοθέτησαν τον Πάτση και προκειμένου να «ξεχαστεί» ο Πάτσης, αρχειοθέτησαν και τον Μητσοτάκη; Πολλά ερωτήματα γεννιούνται με τις συγκεκριμένες διαδικασίες «κουκουλώματος».

«Προφανώς, υπολόγιζαν στην ανωνυμία και την κοροϊδία, αλλά τους παρέσυρε το τσουνάμι των αποκαλύψεων Πάτση. Δεν πρόκειται απλώς για εμπαιγμό, αλλά για κατάλυση των Θεσμών» καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολιάζοντας ότι «ο κατήφορος πρέπει να σταματήσει και η Δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της».

Ολόκληρη η δήλωση του Π. Πολάκη:

Ζούμε για μια ακόμη φορά την κατάπτωση του Κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας. Το ανακριβές Πόθεν Έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους, για το οποίο είχα απευθυνθεί στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, αρχειοθετήθηκε σε μια διαδικασία του «σωρού», όπως αποκαλύπτει με σημερινό άρθρο της η εφημερίδα Documento. Τα μέλη της Επιτροπής, ψήφισαν την αρχειοθέτηση ανάμεσα σε 1075 άλλες υποθέσεις που ουδέποτε συζητήθηκαν. Τα ονόματα μάλιστα των ελεγχόμενων ήταν καλυμμένα, όπως και το ΑΦΜ τους. Προκειμένου απ’ ό,τι φαίνεται να καλύψουν τον κ. Μητσοτάκη, αρχειοθέτησαν στην ίδια διαδικασία και την υπόθεση Πάτση. Ο Μητσοτάκης δεν είχε δηλώσει την οικογενειακή εταιρεία στη Γαλλία, όπως και ο Πάτσης. Το προκλητικό είναι ότι ο ίδιος ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κύριος Βασίλης Παππαδάς, ο οποίος εισηγήθηκε σήμερα την δίωξη Πάτση και γιατί απέκρυψε εταιρείες και γιατί κατείχε παράνομα εξωχώριες εταιρείες, ήταν ο ίδιος που τον Σεπτέμβριο είχε εισηγηθεί ακριβώς το αντίθετο για τον Πάτση και τον Μητσοτάκη για το ανακριβές Πόθεν Έσχες τους. Προφανώς, υπολόγιζαν στην ανωνυμία και την κοροϊδία, αλλά τους παρέσυρε το τσουνάμι των αποκαλύψεων Πάτση. Δεν πρόκειται απλώς για εμπαιγμό, αλλά για κατάλυση των Θεσμών.

Ο κατήφορος πρέπει να σταματήσει και η Δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της.

Πηγή: avgi.gr, documentonews.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)