to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:32 | 02.10.2020

Πολιτισμός

ΠΟΘΑ: Οι άνθρωποι του Πολιτισμού έστειλαν ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος – Ακροάματος χαιρετίζει τη μαχητική συμμετοχή των ανθρώπων του Πολιτισμού στο χθεσινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.


Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ) σχετικά με την συγκέντρωση στο Σύνταγμα που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης καλλιτεχνικά σωματεία, σωματεία εργαζομένων στον πολιτισμό:

«Δείξαμε για μία ακόμη φορά ότι είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τον Πολιτισμό απέναντι σε μία κυβέρνηση που τον θεωρεί το «εύκολο θύμα» ώστε να κρύψει την ανικανότητά της να λάβει σοβαρά και επαρκή μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας σε άλλους κρίσιμους τομείς του δημόσιου βίου.

Αυτές τις μέρες λήγει το lock down στην Αττική το οποίο η κυβέρνηση επέβαλε καθολικά μόνο στον κλάδο μας.

Σήμερα οι συνάδελφοί μας σε όλη την Ευρώπη, έχουν ξεκινήσει τις δραστηριότητές τους για τη χειμερινή περίοδο. Η δική μας κυβέρνηση αδιαφορεί τόσο για τον ορισμό του πλαισίου λειτουργίας των χώρων Πολιτισμού, όσο και για τη στήριξη των εργαζομένων, αλλά και των μικρών πολιτιστικών σχημάτων που αναπόφευκτα θα πληγούν από τους υγειονομικούς περιορισμούς.

Μοναδικό μελανό σημείο της χθεσινής κινητοποίησης η δυσανάλογη ως προς το κλίμα και τον παλμό παρουσία των δυνάμεων των ΜΑΤ, οι οποίοι αψηφώντας τον κίνδυνο του συγχρωτισμού και των απαιτούμενων υγειονομικών μέτρων των αποστάσεων μας, επιχείρησαν ανεπιτυχώς να περιορίσουν τη συγκέντρωση σε λίγα τετραγωνικά πεζοδρομίου. Μία κίνηση εκφοβισμού από την πλευρά της κυβέρνησης, που δείχνει πλέον ότι φοβάται τη δυναμική του κινήματός μας.

Δεν θα καταφέρουν να μας διασπάσουν.

Υπενθυμίζουμε το επόμενο ραντεβού, την ώρα της απόφασης στη δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Συμμετέχουμε στην τετράωρη Παναττική Στάση εργασίας του ΕΚΑ την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020 και καλούμε σε Προσυγκέντρωση στις 10 π.μ. έξω από το Εφετείο (Λ. Αλεξάνδρας και Λουκάρεως), όπου θα ανακοινωθεί η απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Απαιτούμε την παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί και της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής!

Ο Πολιτισμός δεν μπορεί να είναι αδιάφορος στις κοινωνικές διεργασίες που ευνοούν την άνοδο του φασισμού.

Είμαστε αυτονόητα στην πρώτη γραμμή των αγώνων για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, ενάντια στον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία».

tags: ΠΟΘΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)