to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:39 | 30.11.2020

Πολιτισμός

ΠΟΘΑ για Star, Alpha: Η κυβέρνηση να παρέμβει για τα περιστατικά ποινικοποίησης της δράσης των εργαζομένων

Καλούμε την κυβέρνηση να παρέμβει και να βάλει τέλος σε αυτή την κατάπτυστη απόφαση, αναφέρει μεταξύ άλλων η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος


Με μια σκληρή ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος καταδικάζει απερίφραστα τις ενέργειες των Διοικήσεων των τηλεοπτικών σταθμών ALPHA και STAR δηλώνοντας ότι βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και συνδικαλιστών της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής.

Μάλιστα η Ομοσπονδία επιφυλάσσει σκληρή γλώσσα και κατά της κυβέρνησης, καλώντας την να παρέμβει άμεσα, ενώ προχωρά ένα βήμα κάνοντας λόγο για αντιδημοκρατικό κατήφορο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος καταδικάζει απερίφραστα τις ενέργειες των Διοικήσεων των τηλεοπτικών σταθμών ALPHA και STAR δηλώνοντας ότι βρίσκεται στο πλευρό  των  συναδέλφων και συνδικαλιστών της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ), οι οποίοι συμμετείχαν με διμελή αντιπροσωπεία στην Μοτοπορεία της Ομοσπονδίας μας στη Γενική απεργία στις 26/11/2020.Τα δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΙΤΑ, με αφορμή την πανδημία, τέθηκαν αναγκαστικά σε πενθήμερη αργία. Συγκεκριμένα τον εργαζόμενο του ALPHA υποχρεώνοντας σε ρεπό ενώ τον εργαζόμενο του STAR σε επιπλέον άδεια από την κανονική του.

Με πρόφαση την πανδημία, η εργοδοσία των τηλεοπτικών σταθμών ALPHA και STAR, ποινικοποιεί και μάλιστα με βαθμίδες, τη συμμετοχή στην απεργία αλλά και στις κινητοποιήσεις. Επιπλέον οι συγκεκριμένοι τηλεοπτικοί σταθμοί υποχρέωσαν σε test covid όλους όσους συμμετείχαν στην απεργία αδιαφορώντας ότι στη συγκέντρωση τηρήθηκαν ευλαβικά όλα τα μέτρα ασφαλείας, με μάσκες, αντισηπτικά αλλά και τις απαιτούμενες αποστάσεις.

Η κίνηση αυτή αρκεί, για να αποτελέσει εκφοβισμό για κάθε εργαζόμενο, ο οποίος επιχειρείται με υποκριτικό τρόπο και περιτύλιγμα την προστασία της υγείας.

Καλούμε την κυβέρνηση να παρέμβει και να βάλει τέλος σε αυτή την κατάπτυστη απόφαση. Την καλούμε να σταματήσει τον αντιδημοκρατικό
κατήφορο που έχει πάρει.

Είμαστε απέναντι σε κάθε αντεργατική, αντισυνδικαλιστκή και προκλητική συμπεριφορά.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου να απεργεί, να διαδηλώνει και να διαμαρτύρεται ελεύθερα.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ (Π.Ο.Θ.Α.)

tags: ΠΟΘΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)