to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Πότε θα πιάσουμε επιτέλους πάτο;

Από τη σύσταση της επιτροπής για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου είναι η πρώτη φορά που γράφω σχετικά μ’ αυτό το θέμα. Αλλά είναι και η πρώτη φορά που η αντιθεσμική και τελικά παράνομη τακτική της ΝΔ έφτασε σ’ αυτό το σημείο.


Από τη σύσταση της επιτροπής για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου είναι η πρώτη φορά που γράφω σχετικά μ’ αυτό το θέμα. Αλλά είναι και η πρώτη φορά που η αντιθεσμική και τελικά παράνομη τακτική της ΝΔ έφτασε σ’ αυτό το σημείο.
   
Οι «τροχιοδεικτικές βολές» της τακτικής που σκόπευε να ακολουθήσει η πλειοψηφία της Επιτροπής (με την αγαστή συνεργασία του ΚΙΝΑΛ, εννοείται) ξεκίνησαν με το αίτημα εξαίρεσης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη. Το πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, δηλαδή η πλειοψηφία να αποφαίνεται για την σύνθεση της αντιπροσωπείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πέρασε (αυτήν την φορά ήταν πρόταση του ΚΙΝΑΛ) και έκτοτε ο ΣΥΡΙΖΑ, δρώντας θεσμικά και υπεύθυνα, παρέμεινε στην επιτροπή χωρίς τη συμμετοχή των παραπάνω βουλευτών του.
   
Ακολούθησε η πρόταση διεύρυνσης του κατηγορητηρίου με στοιχεία που κατατέθηκαν σε άλλες υποθέσεις, σε μία προσπάθεια να επιβαρυνθεί η θέση του ερευνωμένου.
   
Ο αντιθεσμικός κατήφορος της ΝΔ ολοκληρώθηκε την Τρίτη !!!! Αρχικά περίπου στις 12.00 όλως αιφνιδίως, χωρίς να τηρηθούν οι προθεσμίες του Κανονισμού της Βουλής, χωρίς να προϋπάρξει πρόσκληση σε συνεδρίαση, ούτε καν χορήγηση εγγράφων, τηλεφωνικά κληθήκαμε να παραστούμε σε συνεδρίαση της επιτροπής στις 13.00 με θέμα την αίτηση εξαίρεσης που είχε υποβάλει ο Δ. Παπαγγελόπουλος κατά του εισηγητή της ΝΔ Θ. Πλεύρη!!!!! Το καθένα από τα μέλη της επιτροπής ήμασταν απασχολημένα σε άλλες επιτροπές της Βουλής και ήταν και πρακτικά αδύνατον να συμμετάσχουμε στη συνεδρίαση. Μας διαμηνύθηκε ότι η συνεδρίαση είναι τυπική και λόγω μη τήρησης των προθεσμιών θα αναβληθεί η συνεδρίασή της.

Όμως κατά τη συνεδρίαση και με παρουσία μόλις 2 μελών εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ (τόσα ήσαν δυνατόν να παραστούν), η πλειοψηφία κατά την προσφιλή της τακτική (και με τη σύμφωνη γνώμη του ΚΙΝΑΛ) προχώρησε στην εξέταση της ουσίας της αίτησης αντί να αναβάλει και με διαδικασίες fast track αποφάσισε την απόρριψη του αιτήματος εξαίρεσης. Αυτό δηλ. που είναι αδιανόητο για οποιοδήποτε σωματείο έγινε πράξη σε κοινοβουλευτική επιτροπή.

Στο πρωτοφανές αυτό γεγονός σταθήκαμε απέναντι, το καταγγείλαμε ως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και, φυσικά, αρνηθήκαμε να παραστούμε στη εξέταση των προστατευομένων μαρτύρων, τους οποίους η πλειοψηφία αποφάσισε να εξετάσει χωρίς τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος, ήτοι τήρηση της μυστικότητας της ταυτότητάς τους.

Με τον τρόπο αυτό η ΝΔ αλλά και το ΚΙΝΑΛ, ως θλιβερός ουραγός, έδειξαν ότι στόχος τους είναι να κουκουλωθεί το σκάνδαλο Νοvartis αλλά και να μην υπάρξει ουσιαστικά στο μέλλον μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος στην χώρα μας, που θα καταγγείλει και θα αναδείξει υποθέσεις διαφθοράς.
   
Ο ΣΥΡΙΖΑ ως θεσμικά υπεύθυνη πολιτική δύναμη καταγγέλλει εκ νέου την απαράδεκτη στάση των βουλευτών της ΝΔ, που με τον τρόπο αυτό επωάζουν τα μελλοντικά σκάνδαλα στη χώρα μας και αφοπλίζουν τη Δικαιοσύνη. Η απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου Novartis είναι προφανής αλλά να είναι σίγουροι στη ΝΔ ότι είναι μάταιη. Η αλήθεια θα βρει το δρόμο της και όσοι εγκλημάτησαν θα πληρώσουν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)