to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:19 | 23.04.2016

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Πότε θα εξεταστούν οι μαθητές για προαγωγικές και απολυτήριες

Στις 17 Μαΐου ξεκινούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα Γυμνάσια, στις τάξεις Α' και Β' των Γενικών Λυκείων και στις τάξεις Α', Β' και Γ' των Εσπερινών ΓΕΛ. Τα μαθήματα λήγουν 11 Μαΐου, δύο ημέρες δηλαδή μετά την επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα, στις 9 Μαΐου. Για όσους δίνουν Πανελλαδικές, οι ενδοσχολικές εξετάσεις ξεκινούν 2 Ιουνίου και διαρκούν έως τις 17 Ιουνίου.


Αναλυτικά:

* Στα Γυμνάσια προαγωγικές και απολυτήριες τελειώνουν στις 14 Ιουνίου. Οι επαναληπτικές στις 17 Ιουνίου.

* Στις Α' και Β' τάξεις ημερησίων ΓΕΛ τελειώνουν στις 16 Ιουνίου. Το ίδιο και στις Α', Β' και Γ' τάξεις των Εσπερινών ΓΕΛ. Για όλες τις περιπτώσεις οι επαναληπτικές τελειώνουν στις 22 Ιουνίου.

* Οι ενδοσχολικές απολυτήριες στη Γ' Λυκείου και Δ' Εσπερινού Λυκείου ξεκινούν 2 Ιουνίου και τελειώνουν 17 Ιουνίου. Οι επαναληπτικές διαρκούν έως 24 Ιουνίου. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί πέντε τουλάχιστον ημέρες πριν από τη λήξη των μαθημάτων.

* Για μαθητές Γ' Λυκείου και Δ' Εσπερινού Λυκείου προηγούμενων ετών, για τους οποίους προβλέπεται απολυτήρια εξέταση μόνο σε επίπεδο σχολικής μονάδας, αυτές θα γίνουν μεταξύ 17 Μαΐου και 16 Ιουνίου 2016. Οι επαναληπτικές θα διεξαχθούν έως 23 Ιουνίου 2016.

* Για μαθητές Γ' Λυκείου και Δ' Εσπερινού Λυκείου προηγούμενων ετών που δεν απολύθηκαν, οι απολυτήριες ξεκινούν 2 Ιουνίου και τελειώνουν 17 Ιουνίου. Οι επαναληπτικές πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως 24 Ιουνίου.

* Για τα ΕΠΑΛ, οι προαγωγικές Α' και Β' τάξης Ημερήσιων διεξάγονται από 16 Μαΐου ώς 15 Ιουνίου. Το ίδιο και για τις Α', B' και Γ' τάξεις των Εσπερινών ΕΠΑΛ.

* Οι απολυτήριες και πτυχιακές στη Γ' τάξη των Ημερησίων ΕΠΑΛ και στη Δ' τάξη των Εσπερινών από 7 Ιουνίου έως 22 Ιουνίου 2016.

* Μαθητές προηγούμενων ετών Γ' τάξης ημερησίων ΕΠΑΛ και Δ' τάξης εσπερινών, που δεν απολύθηκαν, θα εξεταστούν ως 24 Ιουνίου.

* Για τα ΕΠΑΛ, το πρόγραμμα των εξετάσεων θα ανακοινωθεί το αργότερο δύο ημέρες πριν από την έναρξη.

* Μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες από την έκδοση των αποτελεσμάτων οι κηδεμόνες των μαθητών ή οι ίδιοι, εφόσον είναι ενήλικοι, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο σχολείο ή το ΕΠΑΛ τους για αναβαθμολόγηση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)