to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:22 | 16.06.2014

πηγή: jailgoldendawn.wordpress.com

Κοινωνία

Πότε επιτέλους θα δικαστεί το χρυσαυγίτικο τάγμα εφόδου του Αγίου Παντελεήμονα για τα εγκλήματά του;

Την Τετάρτη 18-6-2014, στο Α΄ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, εκδικάζεται η υπόθεση της επίθεσης ομάδας χρυσαυγιτών κατά τριών Αφγανών προσφύγων στην πλατεία Αττικής. Η επίθεση έγινε τον Σεπτέμβρη του 2011 κι όμως η δίκη δεν έχει αρχίσει ακόμα επί της ουσίας, καθώς οι κατηγορούμενοι Χρυσαυγίτες (Σκορδέλη, Λουκιανός, Μαρκουλάκης) προσπαθούν με κάθε τρόπο να καθυστερήσουν την εκδίκασή της.


Η γνωστή χρυσαυγίτισσα Θέμις Σκορδέλη μετά από παλιότερη σύλληψή της
 
 
 
Κείμενο της Ευγενίας Κουνιάκη, δικηγόρου πολιτικής αγωγής
 

Στις 18-6-2014, στο Α΄ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, εκδικάζεται η υπόθεση της επίθεσης ομάδας χρυσαυγιτών κατά τριών Αφγανών προσφύγων στην πλατεία Αττικής. Η επίθεση έγινε τον Σεπτέμβρη του 2011 κι όμως η δίκη δεν έχει αρχίσει ακόμα επί της ουσίας, καθώς οι κατηγορούμενοι Χρυσαυγίτες (Σκορδέλη, Λουκιανός, Μαρκουλάκης) προσπαθούν με κάθε τρόπο να καθυστερήσουν την εκδίκασή της.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και η γνωστή τηλεπερσόνα της Χρυσής Αυγής και νυν προφυλακισμένη για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, Θέμις Σκορδέλη. Την ίδια μέρα, ενώπιον του Β΄ Αυτοφώρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, η ίδια θα οδηγηθεί επίσης κατηγορούμενη για τις πράξεις της λαθρεμπορίας και παράβασης των διατάξεων του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, της νομοθεσίας περί όπλων κλπ.

Η Σκορδέλη αποτελεί εδώ και χρόνια ενεργό μέλος της Χρυσής Αυγής και ακολουθεί πιστά την τακτική των μελών της που συλλαμβάνονται και κατηγορούνται για την εγκληματική της δράση. Αρνείται τα πάντα, την ιδεολογία της, τον εθνικοσοσιαλισμό και τον ναζισμό. Δεν μπορεί βέβαια να αρνηθεί πλέον τη σχέση της με την Χρυσή Αυγή, αλλά αρνείται ότι γνώριζε τη δράση της. Η αλήθεια είναι ότι, από το 2008, η Σκορδέλη δρούσε ανενόχλητη, με τις πλάτες πολλές φορές του τοπικού αστυνομικού τμήματος του Αγίου Παντελεήμονα στην περιοχή και του διοικητη του Θ. Σκάρα. Έχτισε όλη την πολιτική της καριέρα κυνηγώντας και προπηλακίζοντας πρόσφυγες και μετανάστες, μικρά παιδιά, οργανώνοντας πογκρόμ και σπέρνοντας το ρατσιστικό δηλητήριο στη γειτονιά, στα κανάλια και όπου αλλού μπορούσε. Είναι πολλά τα γεγονότα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, και είναι ακόμα πιο πολλά όσα δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Η Σκορδέλη πίστευε ότι θα μπορούσε να μετατρέψει μια περιοχή της Αθήνας σε τσιφλίκι της μαφιόζικης εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Οι κάτοικοι όμως της περιοχής, ντόπιοι και μετανάστες, παρά την κάλυψη της δράσης της από την αστυνομία, ήταν αυτοί που έδωσαν την μάχη ενάντια στην ανομία και στην εγκληματική δράση της ίδιας και ολόκληρης της συμμορίας που έφτασε να κλειδώσει την παιδική χαρά του Αγίου Παντελεήμονα ως ένδειξη μίσους για τα παιδιά των προσφύγων που έπαιζαν εκεί.

Ως συνήγοροι πολιτικής αγωγής, παλεύουμε για να αποδοθεί δικαιοσύνη: οι κατηγορούμενοι Χρυσαυγίτες φασίστες να καταδικαστούν για τα εγκλήματά τους και να δικαιωθούν επιτέλους οι πρόσφυγες από το Αφγανιστάν που δέχθηκαν τη δολοφονική επίθεση. Είναι σκάνδαλο το γεγονός ότι μια δολοφονική επίθεση με μαχαιριές δίπλα στην καρδιά δικάζεται στο Μονομελές ως “σωματική βλάβη”. Είναι επίσης σκάνδαλο ότι, αν και στα πλαίσια του αυτοφώρου, η δίκη δεν έχει αρχίσει ακόμη. Μήπως τελικά το πρόβλημα είναι ότι σ’ αυτή την δίκη οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί και οι κατηγορούμενοι είναι χρυσαυγίτες με ελληνική ταυτότητα, ενώ τα θύματα είναι πρόσφυγες από το Αφγανιστάν; Μήπως αυτό δημιουργεί αμηχανία σ’ ό,τι μέχρι τώρα έχουμε συνηθίσει από τον κυρίαρχο πολιτικό και όχι μόνο λόγο; Μήπως είναι τόσο δύσκολο να καταδικαστούν όσοι εγκληματούν σε βάρος μεταναστών και προσφύγων;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)