to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:14 | 05.05.2020

Αθλητισμός

«Ποτέ δεν θεωρούσα τον εαυτό μου ακτιβιστή»

Ο Μάικλ Τζόρνταν παραδέχτηκε ότι η απροθυμία του να μιλήσει πολιτικά κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο ΝΒΑ ήταν «πιθανώς εγωιστική», προσθέτοντας ότι «ποτέ δεν θεωρήθηκε ακτιβιστής»


Ο Μάικλ Τζόρνταν παραδέχτηκε ότι η απροθυμία του να μιλήσει πολιτικά κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο ΝΒΑ ήταν «πιθανώς εγωιστική», προσθέτοντας ότι «ποτέ δεν θεωρήθηκε ακτιβιστής» στο πέμτο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ «Last Dance».

«Συγχαίρω τον Μοχάμεντ Αλί για την υπεράσπιση των πεποιθήσεών του», δήλωσε ο Τζόρνταν. «Αλλά ποτέ δεν θεωρούσα τον εαυτό μου ακτιβιστή. Σκέφτηκα τον εαυτό μου ως παίκτη του μπάσκετ. Επικεντρώθηκα στη δουλειά μου. Ήταν εγωιστικό; Πιθανώς. Αλλά εκεί ήταν η ενέργειά μου» είπε.

Εάν η εξαιρετική αθλητική καριέρα του μεγαλύτερου παίκτη μπάσκετ όλων των εποχών κατέχει κεντρική θέση στο «TLD», συζητούνται επίσης, ίσως λιγότερο, θέματα, όπως η άρνησή του όταν ήταν παίκτης να κάνει τη φωνή του να ακουστεί για τα πολιτικά ή κοινωνικά ζητήματα του χώρα.

Το 1990, κατηγορήθηκε ότι δεν υποστήριζε τον μαύρο Δημοκρατικό υποψήφιο Χάρβεϊ Γκαντ στη Βόρεια Καρολίνα εναντίον του εκλεγμένου Ρεπουμπλικάνου  Τζέσε Χελμς, γνωστού για τις ρατσιστικές του θέσεις.

«Οι Ρεπουμπλικάνοι αγοράζουν επίσης πάνινα παπούτσια», αστειεύτηκε τότε ο Τζόρνταν. «Δεν νομίζω ότι αυτό το απόσπασμα πρέπει να διορθωθεί επειδή το είπα ενώ αστειευόμουν σε ένα λεωφορείο με τους (συμπαίκτες μου) Γκραντ  και Πίπεν», είπε.

«Η μητέρα μου ζήτησε να κάνει μια δημόσια δήλωση υπέρ του Γκαντ και είπα:  άκου, μαμά, δεν μιλάω έτσι για κάποιον που δεν ξέρω. Αλλά θα στείλω μια συνεισφορά για να τον υποστηρίξω.  Αυτό έκανα», είπε.

Πληροφορίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)