to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ποταμός Επανομής: Παράνομο το beach bar που δημιουργήθηκε στη θέση του παρατηρητηρίου του ναυαγοσώστη

Αυθαίρετη είναι η κατασκευή του beach bar που δημιουργήθηκε φέτος στον Ποταμό Επανομής στη θέση που μέχρι πέρσι ήταν το παρατηρητήριο του ναυαγοσώστη. Αυτό έκρινε η αρμόδια Πολεοδομία Θέρμης, επιβάλλοντας παράλληλα πρόστιμο και διατάσσοντας την κατεδάφισή του.


Συγκεκριμένα, σε αυτοψία που διενεργήθηκε στις 4 Οκτωβρίου διαπιστώθηκε πως το beach bar δεν διέθετε την αναγκαία άδεια κατασκευής ή ανέγερσης, αλλά ήταν εφοδιασμένο μόνο με έγκριση επισκευής προϋπάρχοντος κτίσματος. Η Πολεοδομία, υπολογίζοντας ότι η αξία των κατασκευών που έγιναν ήταν ύψους 39.305,38 ευρώ, επέβαλε πρόστιμο το ένα τρίτο (1/3) της αξίας αυτής, ήτοι 11.791,61 ευρώ και όρισε ότι σε περίπτωση που διατηρηθεί και δεν κατεδαφιστεί η εν λόγω κατασκευή, θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 1.965,27 ευρώ ετησίως.

Κατά την αυτοψία, διαπιστώθηκε από τους υπαλλήλους της Πολεοδομίας ότι σχεδόν όλοι οι χώροι του beach bar είχαν δημιουργηθεί αυθαίρετα και συγκεκριμένα: οι κλειστοί χώροι του αναψυκτήριου (κουζίνα – WC), οι στεγασμένοι βοηθητικοί χώροι με πλαγιοκάλυψη από ξύλινες σανίδες, οι ξύλινες πέργκολες με επικάλυψη από ελαφρύ υλικό (πανί και δίχτυ), το στέγαστρο, η μεταλλική κατασκευή με επικάλυψη από μοριοσανίδες, τα ξύλινα δάπεδα, η ξύλινη περίφραξη ύψους 1,60 μ. και η διαμόρφωση εισόδου με ξύλινη κατασκευή και τα τρία ξύλινα παραβάν. «Τα παραπάνω αποτελούν νέες κατασκευές και θεωρείται ότι κατασκευάστηκαν τον Ιούλιο του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουμε», σημειώνεται στην έκθεση αυτοψίας και επίσης αναφέρεται πως για το συγκεκριμένο αναψυκτήριο είχε εκδοθεί μόνο έγκριση εργασιών επισκευής.

Την εξέλιξη αυτή στην υπόθεση του νέου beach bar στον Ποταμό Επανομήςέκανε γνωστή μέσα από τον Φάρο του Θερμαϊκού ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος. Όπως σχολιάζεται χαρακτηριστικά, «για το θέμα αυτό, θεωρούμε ότι υπάρχουν αρκετές μεθοδεύσεις και πλούσιο… παρασκήνιο για το οποίο επιφυλασσόμαστε να επανέλθουμε σύντομα». Όπως προστίθεται, «με την ευκαιρία πρέπει να επαναλάβουμε ότι αν δείξαμε επιμονή στο ζήτημα αυτό, είναι όχι γιατί … εχθρευόμαστε την ιδιωτική πρωτοβουλία, όπως έσπευσε πονηρά να μας κατηγορήσει η δημοτική αρχή, αλλά γιατί είμαστε φανατικοί υποστηρικτές της νομιμότητας και της τάξης. Καθώς θα πρέπει όλοι κάποτε να καταλάβουν ότι αυτή η χώρα, αυτός ο Δήμος, αυτή η περιοχή δεν είναι «μπάτε σκύλοι κι αλέστε», αλλά χρειάζεται σε όλα τα θέματα να τηρούνται οι νόμοι και η τάξη κι όχι η αταξία».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)