to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:16 | 27.02.2015

Πολιτική

Ποτάμι: Αναμένουμε την τελική μορφή των νομοσχεδίων, θα τοποθετηθούμε στην Βουλή

Αναμένουμε την τελική μορφή των νομοσχεδίων που προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός για να τοποθετηθούμε στη Βουλή ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.


Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ποταμιού:

Ενα μήνα μετά τις εκλογές, ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε σήμερα την κατάθεση των πρώτων νομοσχεδίων. Αναμένουμε την τελική τους μορφή για να τοποθετηθούμε στη Βουλή. Επί των πρώτων ανακοινώσεων όμως, έχουμε να σημειώσουμε τα εξής:

-Για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, είναι απαραίτητο να κατατεθεί πρόταση για την καθιέρωση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, που αφορά 400.000 οικογένειες που ζουν σε καθεστώς έσχατης φτώχειας.
 

-Για την διεύρυνση της ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, πρέπει να τεθούν κριτήρια ώστε να ωφεληθούν από τη ρύθμιση εκείνοι που πραγματικά έχουν ανάγκη κι όχι εκείνοι που αποφεύγουν συστηματικά να πληρώσουν παρότι έχουν την οικονομική δυνατότητα.

-Για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής η πρώτη μεγάλη μεταρρύθμιση θα πρέπει να είναι η μετατροπή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε ανεξάρτητο οργανισμό είσπραξης δημοσίων εσόδων με επικεφαλής ικανό στέλεχος με θητεία μακράς διαρκείας.

-Για την απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας θα πρέπει να γίνει με περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια καθώς και με όριο αξίας/εμβαδού. Για αυτές τις κατηγορίες θα πρέπει να εφαρμόζεται με συνέπεια ο κανόνας «κανένας δεν χάνει το σπίτι του λόγω πραγματικής οικονομικής αδυναμίας αλλά και σε κανέναν δεν χαρίζεται το σπίτι που χρωστάει».....

-Για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, είμαστε υπέρ, επισημαίνουμε όμως την ανάγκη να σταματήσει επιτέλους ο κυβερνητικός έλεγχος στη Δημόσια Τηλεόραση. Η Δημόσια Τηλεόραση πρέπει να είναι ανεξάρτητη. Επίσης το κόστος λειτουργίας δεν είναι δυνατόν να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τους ήδη βαριά φορολογούμενους πολίτες ,μέσω της αύξησης του ανταποδοτικού τέλους.

Tέλος, περιμέναμε να ακούσουμε από τον Πρωθυπουργό, κάτι που δεν ακούσαμε τελικά: 'Οτι η παράταση της συμφωνίας, θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)